Stefanos Cicipas (©Reuters)
Stefanos Cicipas (©Reuters)

Cicipas odmah odleteo iz Pariza

Vreme čitanja: 1min | uto. 03.11.20. | 22:46

Amber napravio iznenađenje

Veliko iznenađenje u 2. kolu pariškog mastersa. Jedan od favorita za trofej, Stefanos Cicipas, eliminisan je na, za njega, startu turnira, pošto je u prvom krugu bio slobodan.

Za senzaciju je zaslužen Ig Amber, 34. teniser sveta, koji je tri sata i 19 minuta „cedio“ Grka i na kraju uspeo da ga slomi – 7:6, 6:7, 7:6.

Izabrane vesti

Cicipas je imao status drugog nosioca, trebalo je da bude najveći rival Nadalu na putu do titule, ali nije uspeo da prebrodi ni prvog protivnika.

Amber, ipak, igra sezonu života, osvojio je dva turnira u 2020. a upravo je sa peharom iz Antverpena u džepu došao u Pariz. To mu je dalo toliko samopouzdanja da je hrabro istupio ispred drugog nosioca i odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri.

U prvom setu je viđen po brejk na obe strane, a u igri na razliku bolji je bio Francuz (7:3), u drugom setu oba tenisera su sačuvala sve svoje servis gemove, a u taj-brejku bolji je bio Cicipas (8:6), da bi u trećem ponovo bio po brejk na obe strane, a u finalnom nadigravanju Amber je slavio sa 7:3.

Francuskom teniseru protivnik u 3. kolu biće Marin Čilić.


tagovi

Stefanos CicipasATP Pariz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara