Obrenovčanke ostale bez udarne igle: Milana Rajlić ide u Poljsku

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.07.24. | 10:01

„Ponovo sam zrela za odlazak u inostranstvo“, ističe sada već bivša odbojkašica Tenta iz Obrenovca

Ekipa Tenta iz Obrenoca ostala je bez sjajne odbojkašice koja karijeru nastavlja van granica Srbije. Milana Rajlić, koja po potrebi pokriva pozicije korektora i primača, napustila je tabor Tenta iz Obrenovca i ponovo se otisnula put inostranstva, zaduživši opremu poljskog Bidgošča.

Prošle sezone bilo je teško zamisliti utakmicu vicešampionki države, a da u postavi ne bude mesta za uvek efikasnu 27 – godišnju damu rodom iz Ravnog Topolovca. Prikazane partije i skoro 250 poena u domaćem prvenstvu umnogome su uticali da bude na radaru brojnih klubova. Po završetku elitnog ranga u Srbiji mogla je da čekira kartu i ka dalekom Istoku. Međutim, ubeđena je da ne pravi grešku.

Izabrane vesti

Bilo je nekoliko opcija. Imala sam mogućnost da odem u Kinu ili Sloveniju, ali pala je odluka da to bude Poljska zbog kvaliteta TAURON lige“, istakla je Milana Rajlić za Mozzart Sport.

Njena nova ekipa nije se proslavila u prethodnoj takmičarskoj godini, ali bi u predstojećoj trebalo da bude daleko od borbe za opstanak.

„Bidgošč je prošlu sezonu završio na 11. poziciji, odnosno nije bio pri vrhu tabele. Deluje da je italijanski trener Martino Volpini u međuvremenu oformio skroz korektan sastav. Na kraju, u konsultaciji sa menadžerom, koji mi je dao i iskren savet u izboru, shvatila sam da bi Poljska mogla da bude dobra priča. Ako ništa, liga može da bude odlična za odbojkašku biografiju“.

Spremna je Milana da po treći put ode van granica otadžbine. Kako je sada i iskusnija u odnosu na period kada je branila boje češkog Olumuca i ruske Sparte, veruje da će upravo proteklih deset meseci provedenih u Srbiji da bude značajno kada kucne čas da spakuje kofere i krene put nove avanture.

„Motivisana sam da se dostojno reprezentujem. Napredovala sam dosta u TENT–u, posebno u fizičkom smislu. Prijalo mi je i što sam skoro godinu dana bila kod kuće. Napunila sam baterije, provela vreme sa porodicom i čini mi se da sam ponovo zrela za odlazak u inostranstvo. Doživela sam predivno iskustvo u Obrenovcu, imam samo reči hvale za klub, stručni štab i saigračice. Što se tiče rezultata, iza mene je uspešna sezona, bez obzira na poraze od Jedinstva iz Stare Pazove u finalu Kupa i završnici plej – ofa“, zaključila je Rajlićeva, koja je tokom karijere igrala još za Klek, subotički Spartak i lajkovački Železničar.

Piše: Uroš Selenić


tagovi

Milana Rajlić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara