Trenutak kada je Estevao postigao gol protiv Baije (©Reuters)
Trenutak kada je Estevao postigao gol protiv Baije (©Reuters)

Kakvu je „zver“ Čelsi doveo: Dorival plače za Estevaom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.07.24. | 01:22

Brazil 1: Supertalentovani klinac još jednom potvrdio da Plavci nisu bacili 64.000.000 evra. Verdao rutinski dobio Baiju sa 2:0, a prvi gol delo je popularnog Mesinja

Palmeiras pravi čuda poslednjih godina pod komandom trofejnog Portugalca Abela Fereire. Ne samo da je osvojio dve titule u Kopa Libertadoresu, kao i dva uzastopna trofeja u Brazileirau, nego Verdao „štancuje“ supertalentovane klince koji su zaludeli evropske velikane. Klub iz Sao Paula puni kasu i postao je najveća „ala“ Južne Amerike.

Endrik je već u Realu, ne vraća se više u Sao Paulo, ali tu je Estevao još godinu dana. Čelsi ga je kupio prošlog meseca, stiže naredne godine na Stamford Bridžu u transferu koji bi na kraju mogao da iznosi čak 64.000.000 evra sa bonusima.

Izabrane vesti

Za Plavce i Amerikanca Toda Bolija, to je prava sitnica, a Estevao Vilijan već sada blista i mogao bi da bude najbolja investicija londonskog tima poslednjih pet-šest godina. Njegov trk i gol Baiji u 15. kolu šampionata Brazila je još jednom je potvrdio da je svetski fudbal dobio veliku zvezdu. Gosti iz Salvadora su izveli korner u finišu prvog poluvremena kod rezultata 0:0, ali su domaći otklonili opasnost. Moreno je samo gurnuo loptu Mesinju, kako je voleo da ga zovu na početku karijere, a brzonogi napadač je kao vihor uzeo loptu, stuštio se ka golu gostiju, zalomio rivala i onda levom nogom doneo Palmeirasu vođstvo u trećem minutu sudijske nadoknade prvog dela igre.

To je bio njegov peti gol u šampionatu i najava da će Verdao i ove sezone da bude najveći kandidat za titulu u zemlji fudbala. Trenutno, zaostaje bod za Flamengom. Nije Estevao imao mesta u najboljoj selekciji Selesaa, a s obzirom na blede partije četa Dorivala Žuniora na Kopa Amerike u SAD-u i ispadanje već u četvrtfinalu od Urugvaja posle penala, verovatno iskusni strateg „plače“ za budućim superstarom svetskog fudbala. Estevao i dalje mora da čeka na red za ulazak u najbolju selekciju Brazila.

Dugo se najboji svetski klubovi otimali za mladog 17-godišnjeg krilnog napadača. Bitku je dobio Čelsi koji ga je platio sredinom prošlog meseca 40.000.000 evra fiksno obeštećenje šampionu Brazila, plus još 20.000.000 u lako dostižnim bonusima i još četiri miliona evra kroz dodatke koji su nešto teži za realizaciju. Podsetimo, supertalentovani Endrik je ovog leta postao novi centarfor madridskog Reala u poslu vrednom takođe preko 60.000.000 evra sa svim bonusima.

U nastavku meča u Sao Paulu je iskusni Roni overio pobedu protiv tima kojii s klupe predvodi legendani golman Sao Paula, kasnije i trener Trikolora, ali i Flamenga, Rožerio Seni.

Estevao Vilijan Almeida de Oliveira Gonsalves je pune ime i prezime ovog klinca. Da se radi o velikom talentu uvideo je i čuveni Najk 2018. Američki brend je tada dečačićem potpisao ugovor kada je imao samo 10 godina. Postao je Mesinjo ili Estevao najmlađi brazilski fudbaler koji je stavio paraf na ugovor sa najvećim proizvođačem sportske opreme na svetu.

Krajem prošle godine Estevao je debitovao za prvi tim Palmeirasa kada je na gostovanju u Belo Orizonteu protiv bivšeg kluba Kruzeira dobio šansu u 78. minutu. Tada je imao 16 godina, osam meseci i postao je četvrti najmlađi fudbaler u istoriji kluba iz Sao Paula. Odlaskom Endrika u Real, zablistao je kod Fereire ove godine i ostaće u klubu do juna 2025, kada se seli na Stamford Bridž. To tada još malo će da trese mreže na Zelenom kontinentu.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

BRAZIL 1 - 15. KOLO

Nedelja

Flamengo - Kujaba 1:1 (0:1)

/Pedro 60 - Laserda 6/

Sao Paulo - RB Bragantino 2:0 (0:0)

/Andre Silva 65, Lusijano 90/

Kruzeiro – Korintijans 3:0 (2:0)

/Mateus Pereira 6, Bareal 45+5, Veron 48/

Fortaleza – Fluminense 1:0 (0:0)

/Lusero 56/

Žuventud – Gremio 3:0 (2:0)

/Žilberto 25, Žoao Lukas 32, Farijas 83/

Internasional – Vasko da Gama 1:2 (0:0)

/Bustos 80 - Adson 61, 72/

Atletiko Gojaniense – Atletiko Paranaense 1:2 (0:0)

/Luiz Fernando 48 - Žulimar 50, Di Žorio 78/

Palmeiras – Baija 2:0 (1:0)

/Estevao 45+3, Roni 61/

Vitorija – Krisijuma 2:1 (2:1)

/Alerandro 31pen, Estevas 37 – Mateuzinjo 43/

Ponedeljak

Botafogo - Atletiko Mineiro 3:0 (1:0)

/Luiz Enrike 13, Kujabano 79, Savarino 90+4/




tagovi

BrazilBrazil 1BrazileiraoJužna AmerikaEstevaoBaijaČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara