Ahmed Sesa (©RK Vojvdina)
Ahmed Sesa (©RK Vojvdina)

Drama pripala Voši: Jovanović iz sedmerca za veliku pobedu Novosađana

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.10.24. | 22:22

Rukometaši sa Slane bare pobedili špansku Torelavegu sa 31:30 (14:10) i napravili veliki korak ka drugoj rundi Lige Evrope

Brejk iz Našica pre dve nedelje overen je pred svojim navijačima na Slanoj bari. Rukometaši Vojvodine pobedili su u trećem kolu Lige Evrope pred 2.000 gledalaca špansku Torelavegu sa 31:30 (14:10) i napravila veliki korak ka narednoj rundi drugorangiranog EHF takmičenja.

Hičkokovska završnica je rešena posle sedmerca koji je realizovao Milan Jovanović. Imale su Lale +6 u 52. minutu - 28:22, gosti su serijom 7:1 izjednačili na 29:29, ali je četa Borisa Rojevića uspela da iščupa trijumf.

Srpskom šampionu ide u prilog i rezultat utakmice iz Našica, gde je Kil razbio Nekse sa 35:26, pa su Lale sada pobegle rivalima tri boda i već sledeće nedelje bi pobedom mogli u Španiji da reše pitanje drugog mesta i odlaska u Top 16 fazi Lige Evrope, uz uslov da nemački gigant dobije hrvatskog vicešampiona na svom terenu.

Vratio se Stefan Dodić rukometu posle skoro godinu dana, pa je i Vojvodina dobila na brzini, lucidnosti, atraktivnosti. Povezao je mladi Vranjanac napad svog tima u nastavku meča, davao golove, preuzimao odgvovornost. Ahmed Sesa je bio raspucan, Andrej Trnavac odličan na golu, odbrana je bila na nivou iz prethodnih sezona do finiša, kada su domaćini pali. Stegli su defanzivu dvojica Miljana, Pušica i Vukovljak, u većem delu meča zaustavili bekove gostiju, ali su problem bili pogoci iz tranzicije.

Ono što je loše bilo u ovom meču za srpskog šampiona je veliki broj tehičkih grešaka, što su Španci koristili za lake golove iz kontre. U pojedinim trenucima, posebno u prvih 30 minuta, i napad je štucao, ali su Novosađani tokom celog meča imali prednost od tri do pet golova razlike koju su olako ispustili u finišu.

Kada je bilo najvažnije razigrao se Milan Jovanović i davao golove kada je napad bio jalov, na ivici pasivnog. Voša je u 52. minutu imala maksimalnih +6 – 28:22. Činilo se da je sve gotovo, ali gosti prave neverovatnu seriju, prvo od 5:0 za manje od četiri minuta, a onda i 7:1, za izjednačenje – 29:29, dva i po minuta pre kraja. Napad je stao, Torelavega je igrom „sedam na šest“ lako nalazila načine da zatresu mrežu Lala.

Imala je Voša poslednji napad na meču, ostalo je nešto više od pola minuta. Milan Jovanović se podigao sa 10 metara, ali mu je Brazilac Terseriol odbranio. Ipak, lopta je došla kod Sese koji je fauliran. Sudije je pokazao na penal, a Jovanović je doneo veliku pobedu Novosađanima, za slavlje u dvorani Slana bara.


Evidentno je da Voša tanka na bekovskim pozicijama, da fali širine u napadu. Udarna bekovska trojka, Jovanović-Dodić-Nikolić ne može u istom ritmu da igra 60 minuta. Puhovski nije u formi, Milan Milić je rovit, tek se vraća posle godinu dana pauze, dok se nije proslavio u dosadašnjem delu sezone ni Brazilac Žoao Pedro da Silva.

Mnogo „žuth minuta“ je imao domaćin, olako ispuštao visoku prednost. Imaće šta da kaže Rojević svojim igračima, neke početničke greške su se dešavale, opet dva nerealizovana sedmerca, ali na kraju zlatna vredna dva boda i Top 16 je nadohvat ruke.

Na ovom meču nije bilo u timu Frana Lučina, dok je Petar Đorđić napustio Lale i prešao u Partizan.

VOJVODINA – TORELAVEGA 31:30 (14:10)

NOVI SAD – Dvorana: Slana bara. Gledalaca: 2.000. Sudije: Budzak i Zagradnik (Slovačka)

VOJVODINA: Draško, Vorkapić 3, Milić, Mileta, Vukovljak, Da Silva 1, Pušica, Rađenović, Nikolić 3, Dodić 5, Predović, Kavčić 3, Sesa 7, Puhovski 1, Jovanović 7, Trnavac 1 (12 odbrana).

TORELAVEGA: Da Silva 1, Linares 3, Rubinjo 3, Munjoz 3, S. Fernandez, Gonzales, Prokop 7, Lombilja 2, Martinez 1, Garate, Besada 1, Jurković 1, Beriro, A. Fernandez 7, Kolunga 1, Vial Terseriol (12 odbrana)

LIGA EVROPE – 3. KOLO

Utorak

GRUPA E

Vojvodina - Torelavega 31:30 (14:10)

Nekse - Kil 26:35 (14:17)



tagovi

RK VojvodinaRukometna Liga Evrope

Ostale vesti


Najviše komentara