Hulk i Marselo Galjardo (©AFP)
Hulk i Marselo Galjardo (©AFP)

Galjardov efekat na River u Kopa Libertadoresu i 38-godišnji Hulk kao najveća prepreka ka finalu

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.10.24. | 23:00

Velikan iz Buenos Ajresa gostuje Atletiko Mineiru u Belo Orizonteu (sreda, 02.30) u prvom meču polufinala elitnog takmičenja

Tokom sedam i po godina svog prvog mandata na klupi River Plejta argentinski stručnjak Marselo Galjardo je vratio Milionere iz Buenos Ajresa na vrh južnoameričkog fudbala. Osvojio je Kopa Libertadores dva puta (2015. i 2018. godine), igrao još jedno finale (2019) i dva polufinala (2017. i 2020. godine). Ovog leta se 48-godišnji strateg vratio na Monumental, a River je odmah napravio iskorak u elitnom takmičenju. Stigao je do polufinala Kopa Libertadores, gde će u prvom meču u noći između utorka i srede od 02.30 časova po srednjoevropskom vremenu gostovati Atletiko Mineiru u Belo Orizonteu.

Riveru ove sezone nikako ne ide u domaćem prvenstvu, posle 18 od 27 kola je tek osmi na tabeli i male su šanse da odbrani titulu. Zato, sve karte je bacio na elitno takmičenje, u kojem traži petu titulu.

Brazil je ušao u ovu sezonu Kopa Libertadoresa sa osam klubova, a dva su dogurala do same završnice. Atletiko Mineiro, koji je pokorio Zeleni kontinent 2013. godine i Botafogo, tim bez velikih uspeha na međunarodnoj sceni.

Atletiko Mineiro je poput Rivera slab u domaćem prvenstvu, tek deveti sa 20 bodova manje od lidera Botafoga. Zato je u nedelju proslavio plasman u finale Kupa Brazila, pošto je odigrao 1:1 na gostovanju Vasko da Gami i tako odbranio gol prednosti iz prve utakmice. Za trofej će se boriti u prvoj polovini novembra sa Flamengom.

02.30: (2,45) Atletiko Mineiro (3,05) River Plejt (3,15)

Osim dobrog raspoloženja (samo jedan poraz na poslednjih osam utakmica u svim takmičenjima), Atletiko ima adut i u vidu argentinskog trenera Gabrijela Milita, koji je veoma dobro upoznat sa dešavanjima u Riveru i time odakle mu preti najveća opasnost. Naravno, mnogo će zavisiti i od 38-godišnjeg napadača i kapitena Hulka, koji je uprkos poznim godinama najbolji strelac ekipe. Od početka godine je u svim takmičenjima postigao 19 golova i zabeležio 10 asistencija.

Ovo će Hulku biti drugi okršaj sa Riverom, prethodno je 2021. godine predvodio tim iz Belo Orizontea protiv Galjardovih Milionera. Samo, tada u četvrtfinalu. Brazilci su pobedili na oba meča, sa po 1:0 i 3:0, a snažni napadač je u tom dvomeču postigao jedan gol i čak triput bio asistent.

River i Boka uvek ulaze u Kopa Libertadores sa ciljem da ga osvoje. Kao Real Madrid ili Barselona u Ligi šampiona. Zaslužuju puno poštovanja zbog svega što su uradili u svojoj prošlosti. Uvek uživam u ovako velikim utakmicama“, kazao je Hulk.

Revanš se igra već za nedelju dana u Buenos Ajresu.

KOPA LIBERTADORES – POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Sreda

02.30: (2,45) Atletiko Mineiro (3,05) River Plejt (3,15)

Četvrtak

02.30: (1,40) Botafogo (4,40) Penjarol (9,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa LibertadoresAtletiko MineiroRiver PlejtHulkMarselo Galjardo

Ostale vesti


Najviše komentara