Fudbaler Fluminensea Džon Arijas (©Reuters)
Fudbaler Fluminensea Džon Arijas (©Reuters)

Ludo brazilsko prvenstvo: Fluminense i Atletiko Paranaense se bore za opstanak

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.10.24. | 23:05

Njihov susret je na programu u noći između utorka i srede od 00.30 časova po srednjevropskom vremenu

U odloženoj utakmici 17. kola brazilske Serije A, čije odigravanje je bilo predviđeno još za jul, u noći između utorka i srede (00:30) se na čuvenoj Marakani u Rio de Ženeiru sastaju Fluminense i Atletiko Paranaense. Oba tima proživljavaju istu sudbunu u tekućoj sezoni gde se već duže vreme bore da zadrže status člana elitnog ranga takmičenja.

Tim Fluminensea predvodi trener Mano Menezes i stiže motivisan posle dve uzastopne pobede koje su bile izuzetno važne da se tim zadrži van zone ispadanja. Na kraju krajeva, Trikolori su pretrpeli rane eliminacije u svim ostalim takmičenjima i sada su u potpunosti fokusirani na borbu za ostanak u nacionalnoj eliti. Neverovatna i nimalo prijatna situacija za klub koji je pre 10 meseci slavio titulu prvaka Južne Amerike.

Ipak, tim iz Rija pokazao je dosta snage u svom prethodnom meču, kada su se u jednom od nejvećih gradskih derbija sukobili sa Flamengom, gde su i pored gostovanja uspeli da pobede sa 2:0. Pre toga, Fluminense je pobedio i Kruzeiro sa 1:0.

Fluzao se trenutno nalazi na skromnoj 15. poziciji Serije A sa 31 osvojenim bodom i trenutno ima samo bod prednosti u odnosu na Korintijans, kao prvi tim koji se nalazi ispod crte i u zoni je ispadanja. Bez remija, uz dve pobede i tri poraza u poslednjih pet odigranih utakmica, izabranici Manoa Menezesa uspeli su da savladaju Kruzeiro i Flamengo, pored toga što su poraženi od Botafoga, Atletiko Mineira i Atletiko Gojanijensea. Igrajući kao domaći tim na Marakani, ekipa Fluminense je zabeležila šest pobeda, tri remija i samo jedan poraz u poslednjih deset odigranih mečeva.

00.30: (1,90) Fluminense (3,40) Atletiko Paranaense (4,30)

Dok je na drugoj strani Atletiko Paranaense, koji zauzvrat dolazi u opadajućoj formi, jer prolazi kroz svoj najgori trenutak u sezoni i mora hitno da reaguje kako bi se izbegle dalje komplikacije u borbi za ostanak u nacionalnoj eliti. Međutim, njihov poslednji nastup imao je manje nego ohrabrujući ishod, s obzirom na to da su se prošlog četvrtka suočili sa Korintijansom, u još jednom direktnom obračunu za mesta van zone ispadanja i tom prilikom su na kraju napustili teren poraženi ubedljivim rezultatom 5:2.

Pre toga, crveno-crni su već isfrustrirali svoje navijače porazom na svom terenu od Botafoga rezultatom 1:0 i kao rezultat toga zabeležili su pet uzastopnih mečeva bez pobede. Dakle, u poslednjih pet zvaničnih mečeva zabeležen je samo jedan remi i čak četiri poraza. Nerešeni ishod imali su sa Krisijumom, pored poraza od Rasinga, Flamenga, Botafoga i Korintijansa.

Trenutno je klub na skromnoj 17. poziciji na tabeli brazilskog šampionata Serije A, sa 31 osvojenim bodom do sada, samo jednim manje od Vitorije, trenutno prvog tima van zone ispadanja, koja poseduje isti broj bodova kao I Korintijansom, ali i bolju gol razliku od Musketara. Igrajući kao gost, Atletiko je zabeležio tri pobede, dva remija i pet poraza u poslednjih 10 odigranih mečeva. Štaviše, u gostima, tim je izgubio pet od poslednjih šest duela, ne pobedivši ni jednom u ovom delu prvenstva.

Piše: Đorđe RADONJIĆ

BRAZIL 1 – ZAOSTALA UTAKMICA 17. KOLA

Sreda

00.30: (1,90) Fluminense (3,40) Atletiko Paranaense (4,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1FluminenseAtletiko Paranense

Ostale vesti


Najviše komentara