Uroš Nikolić (©MN Press)
Uroš Nikolić (©MN Press)

Srpski olimpijac suspendovan na godinu dana

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.07.24. | 16:00

Uroš Nikolić nazad u bazen može tek 3. jula 2025.

Reprezentativac Srbije u plivanju i deo nacionalnog tima za predstojeće Olimpijske igre u Parizu, Uroš Nikolić, suspendovan je na godinu dana zbog korišćenja nedozvoljene supstance, javlja Sport Klub. Član štafete 4x100 slobodnim stilom bio je pozitivan tokom testiranja na Svetskom prvenstvu u Dohi početkom ove godine, pošto je u njegovom organizmu pronađeno prisustvo pseuodoefedrina.

Nikolić je uložio žalbu, tvrdeći da je koristio lek protiv alergije u kojem je prisutna određena doza nedozvoljene supstance, nakon čega je Svetska antidoping agencija odredila da se uradi "retroaktivni tue", te je Nikolić priložio svu potrebnu dokumentaciju u kojoj se potvrđuje da je lek koristio u svrhu kliničkog lečenja, ali je nakon saslušanja obavljenog pre nekoliko dana žaljba odbijena. Nikolić će u bazen ponovo moći tek 3. jula 2025.

Izabrane vesti

Sport Klub podseća da je Uroš Nikolić redovan član srpske štafete od Svetskog prvenstva 2015. u Kazanju, bio je i učesnik Olimpijskih igara u Tokiju, a ovo mu je prvi prekršaj ovakve vrste. Skupo ga je koštao...


tagovi

Olimpijske igre 2024Uroš Nikolićplivanje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara