Janis Sferopulos
Janis Sferopulos

Sferopulos posle prvog poraza: Za naše standarde, nismo igrali dobru odbranu

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.10.24. | 23:14

"Kenan je pogodio važne penala na prošlom meču, on je odličan izvođač sa slobodnih bacanja", pravdao je trener Crvene zvezde odluku da američki bek stane na liniju u krucijalnim trenucima

Svemu jednom dođe kraj, pa je tako došao i kraj Zvezdinom pobedničkom nizu u Evroligi. Crveno-beli su u bitki za prepričavanja posle dodatnih pet minuta košarke, ipak posrnuli u duelu sa Barselonom (94:98) i tako upisali prvi neuspeh u ovoj evropskoj sezoni. Međutim, iako je tako, trener srpskog i regionalnog šampiona, Janis Sferopulos, nije mogao previše da zameri svojim igračima koji su pokazali ludačku borbenost i ratničko srce u okršaju sa španskim predstavnikom.

Utakmica je vrlo lako mogla da ode i na drugu stranu, a toga je svestan strateg crveno-belih koji je na konferenciji za medije u kratkim crtama analizirao utakmicu.

Izabrane vesti

"Bila je velika borba, oba tima su želela da pobede, derbi meč od starta pa do kraja. Imali smo rano vođstvo, ali gledajući naše standarde odbrana nam nije bila dovoljno dobra. Postizali su lake poena, pogotovo u prvom poluvremenu. Bila je 50:50 utakmica, Barsa je pogodila te neke teške šuteve i pobedila. Ovo je Evroliga, ovo takmičenje je teško, moramo da ostanemo hrabri i nastavimo da se borimo. Hvala navijačima koji su došli, nažalost nismo im podarili pobedu, ali se nadam da hoćemo ui sledećoj utakmici", istakao je grčki strateg na početku svog izlaganja.

Upitan je bio zašto je tražio čelindž prilikom duela između Bolombija i Veselog u završnici regularnog dela, ali i zašto je Ajzea Kenan šutirao slobodno bacanje koje je Zvezdi dodeljeno nakon tehničke grešek protivničke klupe. Amerikanac je promašio i tako omogućio Barseloni da obezbedi produžetak.

"Tražio sam prekršaj nad Bolombojem, mislio sam da ima materijala za to. Sudije su proverile i ostale pri odluci. Kenan je pogodio bitne penale na prošloj utakmici, dobar je izvođač sa penala."

Da li je možda Uroš Plavšić mogao da bude večeras u 12 i svojom visinom pomogne u borbi sa Veselim i Ernangomezom?

"Uroš nije spreman, on je u proceduri. Mora da prvo dobro odigra u ABA ligi. Koristio sam ga puno u Splitu, ali nije bio dobar. Verujem mu, ali treba mu vremena. To je moja odluka."

Jako su loše odigrali i Kenan i Nemanja Nedović.

"Oni su ljudska bića, nisu mašine. Ne mogu stalno da igrau na istom nivou. Nekad su boljji, nekad su lošiji. Podelili smo minutažu, svi su igrali 22,23 minuta, samo je Daum igrao 26 minuta. Ovo je način da tim ostane svež. Dupla kola su za sve ista, nema izgovora", zaključio je Sferopulos.


tagovi

Janis SferopulosĐoan PenjarojaKK Crvena zvezdaKK BarselonaEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara