Luka Ilić (Star Sport)
Luka Ilić (Star Sport)

Luka Ilić u kopačkama Mirka Ivanića, Katai častio lažnjakom i stigao Pančeva

Vreme čitanja: 4min | pet. 18.10.24. | 17:51

Crveno-beli lako savladali Radnički, uz het-trik rođenog Nišlije – 5:1

Ima ona izanđala fraza u srpskom jeziku o tome ko će kome ako neće svoj svome. Blagi bes, izazvan željom da pronađe sopstveni tehnički indentitet u jakom veznom redu Crvene zvezde, Luka Ilić, rođeni Nišlija iz Duvaništa iskalio je u sudaru sa klubom iz rodnog grada. Kao da je pre današnjeg meča na Marakani obukao kopačke Mirka Ivanića, želevši da pokaže da u njegovim nogama još ima dovoljno jakog baruta da pravi razliku na terenima Mozzart Bet Superlige Srbije, bivši član Mančester Sitija ispraznio je žanžer u utrobu tima niškog Radničkog. Njegova imaginacija, odnosno osećaj za prostor, bio je dovoljan da šarenoliki sastav Vladana Milojevića pečatira još jednu pobedu u elitnom rangu, i zaputi se ka Monaku, gde će je čekati rival drugačijeg kalibra, i nekih drugih tehničko-taktičkih mogućnosti. Da stvar za goste bude u drugom poluvremenu još gora, na koske im je navalio Aleksandar Katai, nastavivši da bilduje statistiku i pliva ka rekordima protiv njegove večne žrtve – 5:1.

Počastio je Aleksandar Katai oko 5.000 najupornijih navijača Crvene zvezde potezima iz njegove kuhinje, koji su i dalje unikat na terenima od Subotice do Leskovca. Kod prvog pogotka lažnjakom je ostavio Vojinovića da bezuspešno pliva po travi Marakane, da bi tri minuta kasnije udarcem glavom stigao Darka Pančeva na petom mestu listu najboljih strelaca u istoriji kluba sa Marakane.

Izabrane vesti

Odigrao je Luka Ilić kao u transu prvo poluvreme. Njušio pogrešne pasove gostiju, pratio centaršuteve Rodića, potom i imao osećaj da nadogradi jedan od najlepših detalja meča, kada se Andrija Maksimović u prijemu lopte oslobodio Vojinovića kao da je jutros imao pokaznu vežbu sa Andresom Inijestom,i potom asistirao Luki Iliću za het-trik. Drugi kada je reč o fudbalerima Vladana Milojevića u ovoj sezoni, pošto je Šerif Endijaje imao identično dostignuće u Humskoj ulici krajem septembra.

Delovalo je i posle vodećeg gola Luke Ilića u četvrtom minutu, da ćemo prisustvovati dosadnjikavom popodnevu na najvećem srpskom stadionu, odnosno da je u Beogradu bilo boljih načina ubiti dva sata. Radnički iz Niša se čak nametnuo u veznom redu, preciznim dodavanjima iz zadnje linije, sa vrlo pismenim veznim redom, sposobnim da sa Nišićem, Stajićem i Vanjom Ilićem odgovore Milojevićevoj osovini Elšnik Krunić. Videli su se i principi u igri Nikole Drničića, njegov zahtev da se lopta iznosi kroz pas, što je rezultovalo identičnim posedom lopte posle nekih pola sata igre.

Lepa stvar za Radnički, mada je domaćin, možda i vrebao šansu u pasu Nišlija kako bi napadao gol Strahinje Manojlovića na nepostavljenu odbranu. Videlo se i po reakcijama oba trenera da nisu zadovoljni kompletnim prikazom. Strateg Crvene zvezde Vladan Milojević je bacao flašicu i širio ruke svaki put kada bi Naser Điga ili Rade Krunić odigravali pas unazad. Sa druge strane Drinčić je u „ef“ pozi gledao u nebo, čudeći se očajnim rešenjima svog tima nekon što je preciznim dodavanjima lomio visok presing Crvene zvezde.

Čak su se čuli i sporadični zvižduci u Ljutice Bogdana, sve dok Luka Ilić nije ubrzao, a mali Maksimović se odvojio od verne senke Stojanovića i usmerenim prijemom pokazao reprezentativni kvalitet.

Videlo se po izmenama već na poluvremenu da je Vladan Milojević cevi najubojitijeg oružja okrenuo ka Kneževini, i da je za Crvenu zvezdu ovaj meč završen. Slično je rezonovao i Nikola Drinčić. Ali po svoj harač, kada su u pitanju Nišlije (do ovog popodneva dao 12 golova), stigao je Aleksandar Katai. I za tri minuta postigao dva gola, približivši se opasno najboljem strelcu u istoriji Mozzart Bet Superligi Bojoviću na samo četiri gola zaostatka.

Radnički je u prvom poluvremenu bio konkurentan u polju, ali totalno sterilan u poslednjoj trećini terena, mada gledajući kompletan utisak Nišlije su zaslužile počasni gol. I postigli su ga u 89. minutu zahvaljujući rutinskoj egzekuciji Ivelje oči u oči sa Ilićem. Pre toga, propustili su dve kolosalne šanse u finišu kada se igra Crvene zvezde raspojasala. Pogodio je Vanja Ilić prečku, morao je bolje u jednoj situaciji, Belaković je sa peterca šutirao neometan glavom preko gola.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI NIŠ 5:1 (3:0)

/L. Ilić 4, 34, 44, Katai 58, 60 - Ivelja 89/

Beograd

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Marko Ivković

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): M. Ilić – Prucev 6 (od 30. Seol 6,5), Điga 7, Spajić 6,5 (od 46. Milosavljević 6,5), Rodić 6,5 – Krunić 6,5, Elšnik 7 – Maksimović 7 (od 46. Radonjić 6,5), L. Ilić 8 (od 75. Kanga), Olajinka 6,5 – Duarte 6 (od 56. Katai 7,5).

RADNIČKI (4-4-2): Manojlović 5 – Đo 5 (od 46. Fraj 5), Vojnović 5, Jamkam 5 (od 46. Pavlović 5), Stojanović 5 – Nišić 5, Stajić 5 (od 63. Terzić), Belaković 5, Ilić 5,5 – Jurukov 5, Stjuart 5 (od 46. Ivelja 5).

Igrač utakmice: Luka Ilić


MOZZART BET SUPERLIGA, 12. KOLO:

Petak:

Crvena zvezda – Radnički Niš 5:1 (3:0)

/L. Ilić 4, 34, 44, Katai 58, 60 - Ivelja 89/

18.00: (1.35) Čukarički (5.00) Napredak (9.00)

19.00: (1.95) TSC (3.50) Radnički 1923 (3.90)

Subota:

14.00: (1.80) OFK Beograd Mozzart Bet (3.60) Spartak (4.60)

16.00: (2.85) Tekstilac (3.30) Železničar (2.50)

18.00: (7.00) Jedinstvo (4.30) Vojvodina (1.48)

Nedelja:

17.00: (2.00) Mladost (3.45) IMT (3.80)

Ponedeljak:

16.00: (4.40) Novi Pazar (3.50) Partizan (1.85)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

FK Crvena zvezdaRadnički NišLuka IlićAleksandar Katai

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara