©Reuters
©Reuters

Videsmo i tu atrakciju: Broni i Lebron zvanično u istoriji, Entoni Dejvis prekinuo Lejkersima crni niz

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.10.24. | 06:46

Otac i sin Džejms proveli na parketu zajedno tri minuta, tim iz Los Anđelesa pobedio na prvoj utakmici u sezoni posle osam godina

Mesecima se govorilo o Broniju Džejmsu i krajnje kontroverznim načinima na koje je Lebronov sin dospeo do NBA lige. Kako bilo, menažerski pul jednog od najvećih NBA asova uradio je ono što je do njega, "fino zamolio" predstavnike drugih klubova da ne biraju Bronija na draftu čak i da su to želeli i spojili juniora i seniora u slavnoj franšizi. Može se diskutovati o Bronijevoj kompetentnosti da igra u najjačoj ligi na svetu, ali je 20-godišnjak već sada ušao u istorijske knjige lige i doprineo da uz Lebrona čini prvi tandem oca i sina u istoriji NBA.

Broni je doduše proveo na parketu samo tri minuta u pobedi protiv Minesote 110:103 i za to vreme promašio jedan šut, pa je sve ostalo samo sa simbolici, a za ono pravo bio je zadužen Entoni Dejvis. Svoju 13. sezonu u NBA ligi započeo je Dejvis učinkom od 36 poena i tako zasenio niz ceremonija zbog pomenute situacije s porodicom Džejms. Lejkersi su prvi put od 2016. zabeležili trijumf u prvoj utakmici u sezoni.

Iščekivala je čitava Kripo Kom Arena momenat o kom se mesecima govorilo, a svaki Bronijev potez na terenu pažljivo je promatran, drugačije nije ni moglo da bude. Za tri minuta na parketu 20-godišnjak je upuštio jedan šut ka košu Minesote i promašio na očevu asistenciju. Izveo je brzo Džej Džej Redik Bronija i nije ga vraćao u igru, a oslanjanje na proverene snage isplatilo se novopečenom strategu Jezerdžija. Briljirao je tokom celog meča Entoni Dejvis, poentirao iz reketa, šutem sa distance, šutem za tri poena... Uz odličan košgeterski učinak, Obrva je meč završio i s čak 16 skokova.

Za atraktivne poteze prve NBA noći bio je zadužen Rui Hačimura. Reprezentativac Japana imao je jedno monstruzno zakucavanje tokom druge četvrtin, a meč je završio s 18 poena. Lebron je ubacio 16, ali se tu ubraja i važna trojka za potvrdu trijumf i otklanjanje svih dilema na oko minut i po do kraja.

Možda neće biti baš kandidati za titulu, ali se u prvih mah čini da će Lejkersi s Redikom igrati makar borbenije nego prethodne sezone. Naredni meč odigraće za tri dana protiv Finiksa, takođe na domaćem terenu.


NBA (NOĆ OTVARANJA)

Boston - Njujork 132:109

/Tejtum 37 - Branson 22, Mekbrajd 22/

Lejkers - Minesota 110:103

/Dejvis 36 - Edvards 27/



tagovi

Los Anđeles LejkersLebron DžejmsBroni DžejmsEntoni Dejvis

Ostale vesti


Najviše komentara