Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Bura sa Pireja oduvala Katalonce! Odluka pada u Barseloni

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.24. | 20:31

Olimpijakos deklasirao Barselonu i izjednačio plej-of seriju na 2-2

Velika drama se digla kada je Filipu Petruševu dosuđen faul u poslednjoj sekundi utakmice prošle sedmice kada je Barselona došla do pobede u Pireju protiv Olimpijakosa. Sada u dvorani "Mira i prijateljsttva" nije bilo nikakve drame niti neizvesnosti. Izabranici Jorgosa Barcokasa su u potpunosti zbrisali Katalonce sa parketa i tako vratili plej-of seriju Evrolige u Španiju gde će biti odlučeno ko ide na fajnal-for. Olimpijakos je slavio sa i više nego ubedljivih 92:58. Za 2-2 u seriji.

Ko je gledao utakmicu, video je apsolutnu dominaciju Olimpijakosa koji je u pojedinim momentima ponižavao protivnika iz Španije, a meč nije baš počeo tako.

Izabrane vesti

Verovali ili ne... Barselona je imala prednost početkom druge deonice kada je na semaforu stajalo 23:21. Međutim na kraju druge deonice na semaforu je stajalo 53:37 za domaći sastav. Potpuni preokret.

Tu se problemi Katalonaca nisu završili. Iako su primili čak 32 poena u drugoj deonici, pravi problemi su tek krenuli u drugom poluvremenu.

Olimpijakos je kao tajfun igrao. Činilo se da niko ne promašuje, a posebno kada je Kostas Papanikolau vezao tri trojke, a domaćin otišao na plus 30. Izgledalo je pomalo nestvarno da je u četvrtoj četvrtini Olimpijakos jurio da ode i na preko 40 razlike, ali je Barselona imala barem neku dozu samopoštovanja pa je sprečila još veću blamažu.

Sve je začinio večeras i pomalo neočekivani gost - Dilon Bruks. Član Hjustona i reprezentativac Kanade se pojavio na utakmici, kamere su ga uhvatile, ali on nije stvorio ni blizu euforiju koju je pre nekoliko godina napravio Kevin Durent kada je došao u Atinu na duel protiv Monaka ili glumica Ema Ston koja je uradila isto.

Iznenađujuće, najefikasniji akter meča bio je Šekil Mekisik. Momak koji uglavnom dominira u odbrani, danas je pošteno razbio Barsu svojim šutem. Postigao je 21 poen, imao je i šest skokova, dve asistencije i dve ukradene lopte. Nikola Milutinov je dominirao u skoku. Upisao je 11, a i osam poena. Dvocifren je bio i drugi srpski internacinalac Filip Petrušev sa 10 poena.

Kod Barselone samo jedan igrač je bio dvocifren. Džabari Parker je imao 10 poena, svi ostali manje. Jan Veseli je stao na devet, a Nikola Kalinić na svega dva poena.

Uprkos ovom šamaru, Barselona i dalje ima sve u svojim rukama. Na parketu Blaugrane pada odluka naredne nedelje. Ko pobedi ide na završni turnir u Berlin gde je za sada prolaz obezbedio samo Real Madrid.

EVROLIGA PLEJ-OF

ČETVRTI MEČEVI

Četvrtak, 2. maj

Olimpijakos - Barselona 92:58 (2-2 u seriji)

20.45: (2,25) Makabi Tel Aviv (15,0) Panatinaikos (1,80) (2-1 u seriji)

Petak, 3. maj

19.45: (1,50) Fenerbahče (16,0) Monako (3,00) (2-1 u seriji)

*** Kvote su podložne promenama




tagovi

KK OlimpijakosKK BarselonaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara