Boro Primorac (©Hajduk.hr)
Boro Primorac (©Hajduk.hr)

Vengerov pomoćnik novi trener Hajduka, u London je doveo Vijeru i za sebe pričao da nikad ne bi mogao da bude šef

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.11.20. | 16:46

Boro Primorac debituje protiv Nenada Bjelice

Nakon što je smenio Harija Vukasa, Hajduk je ekspresno rešio pitanje šefa stručnog štaba. Dobro poznato lice Boro Primorac, prvi čovek Hajdukove akademije “Luka Kaliterna“, prihvatio je poziv Lukše Jakobušića da bude kormilar kluba čiji je dres oblačio 283 puta.

Boro Primorac će trenerski debi na Hajdukovoj klupi imati u subotu na Poljudu protiv Osijeka Nenada Bjelice, bivšeg trenera Dinama. Rođenom Mostarcu prvi pomoćnik biće Toni Golem. Do promene trenera golmana nije došlo, pa će tu ulogu i u narednom periodu obavljati Hrvoje Sunara. Kondicioni treneri ostali su Toni Modrić i Šime Veršić.

Izabrane vesti

Igračku karijeru Primorac je započeo u mostarskom Veležu odakle se seli u najveći dalmatinski grad. Za Hajduk je nastupao od 1978. do 1983. i u tom razdoblju je postigao 53 gola, a u istoriji kluba ostaće upisan kao igrač koji je postigao prvi službeni gol na Poljudu. Iz Hajduka prelazi u Lil, a igračku karijeru završava u Kanu koji će mu biti prva trenerska destinacija.

Karijeru u trenerskim vodama počeo je da gradi u Francuskoj gde je vodio Kan i Valensijan. Kratko je bio selektor Gvineje odakle odlazi u Japan gde obavlja funkciju pomoćnika u Nagoja Grampusu. Međutim, najpoznatiji je kao pomoćnik Arsena Vengera čija je desna ruka bio od 1997. do 2018. Čak se pisalo da je baš na insistiranje Primorca legendarni Patrik Vijera stigao u London.

Međutim, sam Primorac, koji se inače retko pojavljuje u javnosti, uvek je govorio da ne bi mogao da bude dobar trener, jer je za šefa, osim poznavanja fudbala, a to mu niko ne osporava, potrebno imati i druge kvalitete. Njemu bi, kako je sam govorio, komunikacija sa medijima bila previše stresna.

Pa baš da vidimo kako će da prođe na Poljudu, odavno nije to mirna luka.


tagovi

Hajduk SplitHrvatskaHrvatska 1Boro Primorac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara