Branko Ilić u Minhenu (©Mozzart Sport)
Branko Ilić u Minhenu (©Mozzart Sport)

Branko Ilić sa Marijenplaca: Ako Srbija ne da gol u prvom poluvremenu biće u problemu

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.24. | 11:42

„Priželjkujem da posle ovog susreta mi dobijemo Engleze, a vi Dance i zajedno da prođemo grupu“, kaže nekadašnji reprezentativac Slovenije i defanzivac Partizana

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Minhena)

Za njega je ovaj duel poseban. U Sloveniji je stasao, titulu je osvojio i u Srbiji i kad se dve države u kojima je sportski oblikovan budu sudarile na Alijanc areni neće znati Branko Ilić kome da pokloni srce.

Izabrane vesti

Zato pomirljivo govori uoči susreta kojim bi sudbinski mogao da utiče na ostanak jedne ili druge ekipe na Prvenstvu Evrope.

Nikad se nisam bavio prognozama, ne bih ni sad. Znam samo da će utakmica biti teška za obe strane, a nadam se da će se završiti nerešeno. Da budemo zadovoljni i jedni i drugi“, napomenuo je Mozzart Sportu sa Marijenplaca, tokom šetnje sa porodicom i prijateljima, akter 64 utakmice za reprezenataciju Slovenije.

Nekadašnji defanzivac, u sezoni započetoj trenerskim pečatom Marka Nikolića i Zorana Milinkovića korišćen i kao zadnji vezni, povremeno i desni bek, vidi scenario po kome bi obe reprezentacije mogle da prođu u narednu fazu takmičenja.

Posle ovog susreta u Minhenu mi da dobijemo Engleze, a vi Dance i onda zajedno da prođemo grupu. To priželjkujem“.

Ilić je ostavio utisak prijatnog momka, sportskih manira i kad mu je išlo i kad je bio u drugom planu, a ton nije promenio ni pošto je po okončanju igračke karijere upolovio u trenerske vode i trenutno je angažovan u stručnom štabu omladinske reprezentacije Slovenije. Kompetentan da uporedi snagu ekipa Dragana Stojkovića i Matjaža Keka.

Nema šta da se priča o potencijalu Srbije. Individualno je sigurno kvalitetnija od Slovenije, ali je pitanje kako će izgledati, da li će kao ekipa biti prava. Već dugo godina Srbija ne igra na nivou koji se od te reprezentacije očekuje, pošto dobro znamo iz kojih klubova dolaze fudbaleri“.

Obrnuta situacija je u Sloveniji.

Mi jesmo lošiji po pitanju individualnog kvaliteta, ali gledajući istoriju od 1992. krasilo nas je saznanje da smo predstavljali teškog protivnika bilo kojoj selekciji svaki put kad smo delovali timski“.

Videlo se to i pre tri meseca, kad je u Ilićevoj rodnoj Ljubljani gostovai moćni Portugal, čuvao loptu, izgledalo je kao da ima inicijativu, a poklekao je kad je izgubio dve lopte na tuđoj polovini.

Srbija bi baš tog detalja trebalo da se probojava. Uvek smo dobro igrali protiv najboljih reprezentacija, čekali bismo u bloku i bili kvalitetni u kontranapadima, čekali da se ukažu prilika ili dve. Ako bismo dali gol iz tih situacija, uvek je bilo teško da rival na to uzvrati, koliko god bio kvalitetan. Desi li se da Srbija ne postigne gol u prvom poluvremenu imaće velikih problem“, dodao je Branko Ilić, uz napomenu da tokom igračke karijere nije imao prilike da iskusi kako izgleda biti navijač, a sad je baš u toj ulozi, daleko od karanitna, protokola i obaveza.

Sa jasnom željom da uživa. Zbog Slovenije, ali i – Srbije.

 



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeFudbalska reprezentacija SlovenijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara