©fkcukaricki
©fkcukaricki

Tufegdžić se predstavio sa dva gola, Čuka ubedljiva na Bledu

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.24. | 21:58

Beogradski tim savladao Primorje u drugoj kontrolnoj utakmici - 4:0

Pre dve nedelje zvanično predstavljen, Lazar Tufegdžić pokazao je danas šta u Čukaričkom mogu da očekuju od njega. Novajlija u redovima Brđana zablistao je u drugoj pripremnoj utakmici beogradskog tima na Bledu protiv Primorja i sa dva pogotka ukrasio ubedljivu pobedu - 4:0 (0:0).

Sva četiri gola viđena su u drugom poluvremenu, a istu porciju kao i doskorašnji fudbaler CSKA Sofije isporučio je Stefan Kovač, najavivši u predstojoćoj sezoni bolje partije od onih koje je pružao lani.

Izabrane vesti

Novopečeni slovenački prvoligaš pružio je snažan prostor šarenom sastavu Gorana Stanića - igrale dve različite ekipe po 45 minuta - i čak bio bliži vođstvu u prvom poluvremenu pošto je već u osmom minutu Bešir sa ivice kaznenog prostora uzdrmao prečku. Do kraja prvog poluvremena nizale su se šanse na obe strane, ali se na pauzu otišlo bez golova.

Ipak, Brđanima je orva šansa u nastavku donela prednost. Stanković je dobio malo više prostora po desnoj strani, sjajno je centrirao, a na drugoj stativi sa sedam metara glavom je neodbranjivo tukao Tufegdžić.

Bio je Čukarički mnogo bolji u drugom poluvremenu, a inicijativu je u novi gol pretočio u 60. minutu. Ponovo je Stanković odlično centrirao sa desne strane, Tedić je petom odložio loptu, a sve to je odlično ispratio Kovač, koji je lako ubacio loptu u mrežu Primorja. Samo pet minuta kasnije ponovo odlična akcija po desnoj strani, ovoga puta Docić je centrirao, a Tufegdžić ponovo pogodio mrežu rivala.

Najleša akcija na meču bila je ona iz 79. minuta. Započeo ju je Kovač, koji se klizećim startnom izborio za loptu na sredini terena, potom je Docić odložio na levu stranu ka Tufegdžiću, čiji je centaršut sjajno ispratio Kovač za svoj drugi, a četvrti gol belo-crnih.

Čukarički je na Bledu već odigrao duel protiv Celja, koji je prekinut u 22. minutu pri vođstvu Brđana od 1:0 zbog jake kiše i natopljenog terena. Naredni duel na pripremama u Sloveniji ekipa Gorana Stanića igraće 5. jula protiv mađarskog MTK (14.30), dan kasnije rival će biti Triglav (17.30), 10. jula Brđani će igrati protiv azerbejdžanskog Sabaha (17.30) i na kraju 11. jula protiv mađarskog Fehervara (17.30).

ČUKARIČKI - PRIMORJE 4:0 (0:0)

/Tufegdžić 48, 65, Kovač 60, 79/

Stadion: NK Bled.

Gledalaca: 50.

Sudija: Jan Primorec.

ČUKARIČKI: Mirković, Stanković, Stevanović, Jovanović, Mil. Cvetković, Milojević, Sisoko, Ivanović, A. Subotić, Nikčević, Melo. Igrali su još: Kaličanin, Rogan, Kovač, Docić, Arsović, Tufegdžić, Tedić, Serafimović, Mirosavić, Ergelaš, Stojanović, Mitrović.

PRIMORJE: Macan, Klemenčić, Zukić, Petek, Stožinić, Čandić, Babić, Bešir, Suljanović, Ignjatović, Guljič. Igrali su još: Mavrič, Mutavčić, Dedić, M. Kobal, Fogec, Furlan, Zavnik, A. Kobal, Agrelos, Rafiju, Rakić, Smajlagić.


tagovi

ČukaričkiMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara