©Reuters
©Reuters

Sve veće interesovanje za Pavlovića: Sa Vilom u Ligu šampiona ili na čelo odbrane Vulvsa

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.07.24. | 10:31

Procena da bi Salcburg pustio Srbina za 30.000.000 evra

Malo je pozitivnih stavki koje će ostati za pamćenje kada je u pitanju učešće Srbije na Evropskom prvenstvu, međutim jedna od njih je utisak koji je ostavio Strahinja Pavlović. Srpski štoper demonstrirao je u Nemačkoj zrelost i sigurnost, istovremeno potvrdivši da ide uzlaznom putanjom ka fudbalskom kremu, a prikazano je bilo dovoljno da se nađe u beležnicam brojnih skauta.

Prvi klub koji je preduzeo konkretne korake bio je Brajton, međutim ubrzo je postalo poznato da je Milan spreman da se uključi u trku, a poslednje vesti sa Ostrva su da interesovanje za defanzivca Salcburga pokazuju i Aston Vila i Vulverhempton.

Izabrane vesti

Prema informacijama Fabricija Romana Brajton je napravio prvi korak i ušao u prvu rundu pregovora, ali je već u startu bilo jasno da neće biti usamljen u borbi za potpis, što je potvrdilo saznanje Gazete delo Sport koja tvrdi da je Srbin na spisku potencijalnih pojačanja Rosonera usled želje Paula Fonseke da zaoštri konkurenciju u odbrani dovođenjem štopera sa dominantnom levom nogom.

Spisak konkurenata u borbi za Srbina postao je duži za još dva premijerligaša, pošto se Pavlović prema saznanjima ostrvskih medija našao u fokusu i Aston Vile i Vulverhemptona.

Engleski portali su uz istu informaciju dodali da štopera poniklog u Partizanu prate Notingem Forest, Njukasl Junajted, Čelsi i Fulam, a da je igraš Salcburga pod posebnom lupom bio tokom Evropskog prvenstva.

Kada je u pitanju vizija Aston Vile, gotovo izvesno bi Pavlović bio tek jedna od opcija u rotaciji kod Unaja Emerija. Iako Srbin ne bi imao zagarantovanu minutažu, s obzirom na to da za štoperske pozicije konkurišu i Pau Tores i Tajron Mings, učešće kluba iz Birmingema u Ligi šampoona i gust raspored bi uticali da mu praktično sigurno bude poverena konkretna uloga.

Sa druge strane, Vulvsi su u potrazi za igračem koji bi preuzeo znatno veću odgovornost s obzirom na to da je kapiten Maks Kilman na izlaznim vratima i da je Vest Hem pokazao ozbilno interesovanje da ga angažuje. Đulen Lopetegi je krenuo u akciju dovođenja defanzivca sa kojim je već imao prilike da sarađuje, a Čekićari su za realizaciju želje stratega izdvojili oko 47.000.000 evra.

Iz te perspektive, u redovima Vukova otvara se prostor za novog centralnog beka koji bi imao zadatak da popuni značajnu prazninu, a Pavlović je u najužem krugu kandidata da mu bude poverena uloga naslednika sadašnjeg komandanta odbrane.

Ostrvski mediji ističu da je procena klubova da bi Salcburg prihvatio oko 30.000.000 evra, a da je je to realna visina obeštećenja potvrđuje podatak da je Brentford je nedavno za oko 27.000.000 evra kupio 23-godišnjeg irskog štopera Nejtana Kolinsa upravo iz Vulverhemotona. Usled sve oštrije konkurencije, platežna moć klubova bi mogla da bude presudan faktor s obzirom na to da je na primer Milan pokazao spremnost da slobodu Srbina plati od 20 do 25 miliona evropskih novčanica.


tagovi

VulvsVulverhemptonAston VilaStrahinja PavlovićLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara