Radomir Drašović (©European Aquatics)
Radomir Drašović (©European Aquatics)

Drugopozivci uverljivi, Srbija spakovala 22 gola: Radili topovi Drašovića i Martinovića

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.07.24. | 09:33

Olimpijski šampion bez najvećih zvezda lako do pobede nad Nemačkom, treće na turniru u Šapcu

Uigravao je selektor Uroš Stevanović glavne karike u lancu za Olimpijske igre tokom prvih utakmica na turniru, ali je u danu sa 'duplim kolom' odlučio da u jutrnjem terminu odmori najveće zvezde i šansu ukaže - drugopozivcima. Nisu ga izneverili.

Preskočili su kapiten Nikola Jakšić, Dušan Mandić, Đorđe Lazić, Strahinja Rašović, Miloš Ćuk, Nikola Dedović i golman Dimitrije Rističević susret sa Nemačkom, no za slabašnog protivnika, jedinog učesnika turnira u Šapcu koji se neće pojaviti u Parizu, više nego dovoljni su bili vrući topovi Vasilija Martinovića i Radomira Drašovića - 22:3.

Izabrane vesti

Tek ponekog iskusnijeg igrača, sa dužim stažom u reprezentaciji, bacio je u 'vatru' selektor Srbije. Nije bilo poštede za Savu Ranđelovića, koji je bio kapiten, beka Radomira Drašovića, kao i sidraša Nemanju Ubovića, za koga su Nemci bili bez adekvatnog rešenja kada okrenut leđima golu primi loptu. 

Sa lakoćom je cenar grčkog Vuljagmenija uspevao da se odvoji, da stvori prednost i iz okreta matira Feliksa Benkea. Dobijao je upotrebljive lopte, ponovo imao dobru konekciju sa Markom Radulovićem, kao i na Svetskom prvenstvu u Fukuoki. 

Dominantna figura bio je Nemanja Ubović ma liniji dva metra, a Vasilije Martinović i Radomir Drašović u šutu spolja. Svojevremeno najbolji junior sveta i letnja akvizicija kragujevačkog Radničkog su imali mirnu ruku, pogađali su i sa centralne i sa krilnih pozicija. Kasnije im se priključili Vuk Milojević, Nikola Lukić, Petar Jakšić...

Marku Raduloviću bila je poverena uloga kreatora, solo prodorima cepao je protivničku odbranu, koja je samo u retkim situacijama bila sposobna da osujeti pokušaje srpskih šutera. Već do početka druge deonice Nemačka je doživela debakl, bila je topovsko meso i za sve su se isključivo pitali - Delfini.

Srbija je lako ostvarila treću pobedu na turniru u Šapcu, podebljala je gol-razliku i bila ubedljivija nego protiv Francuske. Nova dvocifrena razlika za cementiranje prve pozicije.

U večernjem terminu, od 20.45, srpskim vaterpolistima će na megdan izaći Crna Gora.

SRBIJA – NEMAČKA 22:3

(5:2, 6:1, 7:0, 4:0)

Šabac

Gradski bazen

Sudije: Hodžers, Blanšar

Isključenja: Srbija 10, Nemačka 8

Peterci: Srbija 1 (1)

SRBIJA: Filipović, Pljevančić 1, Martinović 3, Ranđelović, P. Jakšić 2, Gavrilović 1, Drašović 2, Milojević 3, Vico 1, Ubović 3, Lukić 2, V. Rašović 1, Mišović, Radulović 3.

NEMAČKA: Benke, Božić, Kovač, Sajfert 1, Froktejš, Dolpe, Strelecki 1, Rotermun 1, Sekulić, Kupers, Rotermund, Baues, Švejmer, Simić.


tagovi

Petar JakšićNikola LukićVuk MilojevićUroš StevanovićVaterpolo reprezentacija Nemačkevaterpolo reprezentacija SrbijeSava RanđelovićRadomir DrašovićNemanja UbovićVasilije MartinovićMarko RadulovićPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara