Džon Meri
Džon Meri

Tri godine posle odlaska iz Voše bez dinara obeštećenja – Džon Meri u kineskoj Superligi

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.19. | 15:21

Morali su Novosađani da unovče njegov kvalitet…

Kad je stigao najavljivali su ga u Novom Sadu kao veliko pojačanje, ali baš kad je trebalo da pokaže koliko zna doživeo je tešku povredu kolena, a kako su to bila turbulentna vremena na “Karađorđu” Džon Meri nije ni dočekao novu šansu. I tako, posle samo dve utakmice za godinu i po dana, snažni nigerijski napadač sa kamerunskim pasošem otišao je u Velenje, u dresu Rudara bio jedan od najboljih igrača Slovenije i pokazao da su ga se olako ratosiljali u Novom Sadu (konkretno ga je precrtao Nenad Lalatović), da bi sada dodatno podvukao takav utisak transferom u – kinesku Superligu.

Šenžen, novi član elitnog ranga takmičenja u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, objavio je da je potpisao ugovor sa doskorašnjim golgeterom Meižu Hake. Baš je tamo Meri igrao najbolji fudbal u karijeri i posle 24 gola na 30 utakmica poneo zvanje najboljeg strelca druge lige Kine.

Izabrane vesti

Merijev podvig dodatno dobija na značaju kad se ima u vidu da je Meižu za celu sezonu postigao 40 golova. Više od pola ih je dakle potpisao baš nekadašnji napadač Vojvodine, koji je – eto još jednog zanimljivog poređenja – postigao golova koliko i ceo tim fenjeraša Sinđijanga.

Meižu je ipak sezonu završio tek na devetom mestu, ali će Meri svejedno naplatiti odlične igre transferom u Šenžen, koji sa klupe vodi Huan Ramoz Lopez Klaro, iskusni Španac koji je posle otkaza za Vanderleja Luksemburga jedno kratko vreme vodio i madridski Real. Bio je i trener klubova kakvi su Levante, Selta, Majorka…

Ko zna, kako se Meri raspucao po odlasku iz Voše možda ćemo dočekati da jednog dana zaigra i u Primeri?

(FOTO: shenzhenfc.com.cn)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara