Engleska ne liči ni na šta! Srbiju samo pobeda protiv Danske vodi dalje (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 20.06.24. | 19:53

Gordi Albion vodio, međutim utisak je da su pobedi bliži bili Skandinavci

Nada da možemo dalje sa dva boda ugašena je! Ugasio ju je rezultat druge utakmice naše grupe, između Engleske i Danske, odigrane u Frankfurtu, a u kojoj je Gordi Albion još jednom podbacio. Ovoga puta nije u pitanju bio samo utisak - kao protiv Srbije - nego i konačan ishod. Na kraju, Geret Sautgejt može i mora da bude zadovoljan sa ovih 1:1, jer nema dileme da će biti napravljen opšti konsezus: Danska je lako mogla i do celog plena.

Najjači utisak nakon ovih 90 minuta, pored činjenice da Srbiji sada samo pobeda u poslednjem kolu igra kako bi mogla dalje, jeste sledeći: Engelska ne liči ni na šta! Možda će zvučati pregubo, ali ako u obzir uzmemo sve te zvezde i zvezdice u njihovom sastavu, odsnosno količinu nespornog talenta, pa i epitet prvog favorita za titulu - onda verovatno i nismo preterali.

Izabrane vesti

Danska je bila dobra protiv Slovenije, u najvećem delu susreta čak dominantna, no uzimajući u obzir večerašnjeg rivala, odnosno njegovu snagu, četa Kaspera Hjulmanda napravila je dodatni iskorak.

Čvrsto od starta, hrabro, tačno, organizovano, s minimalnim brojem rupa u sistemu igrali su Danci. Branili se čak prilično lako, a napadali opasno. E sad, koliko je do iznenađujuće pasivnosti Engleza, a koliko do pritiska Skandinavaca i njihovog ofanzivnog kvaliteta - to je za ozbiljniji nivo analize.

Ono što je i laičko oko moglo da vidi jeste čudan - ili bolje reći zabrinjavajući - nivo bezvoljnosti kod Sautgejtovih momaka. Neko bi mogao da kaže da se radi o 40 ili 50 utakmica u sezoni kod svakog od njih, da umor čini svoje, ali daleko od toga da su danski reprezentativci imali lagane sezone iza sebe. Pogotovo što dobar deo njih igra upravo na Ostrvu.

Tako ipak možemo doći do zaključka da se radi o voljnom momentu. Ili u lošijoj varijanti: naredbi selektora da se igra u prevelikoj meri oprezno, bez očekivanog presinga, pomaganja, agresivnosti...

EURO 2024 - 2. KOLO GRUPNE FAZE

DANSKA - ENGLESKA 1:1 (1:1)

/Hjulmand 34 - Kejn 18/

Frankfurt

Stadion: Frankfurt Arena

Sudija: Artur Soareš Dijaš (Portugalija)

Žuti kartoni: Vestergor, Mele, Norgor (Danska), Galager (Engleska)

DANSKA (3-4-1-2): Šmajhel Andersen, Kristensen, Vestergor, Kristensen – Mele, Hjulmand (od 82. Norgor), Hejbjerg, Kristijansen (od 57. Bah) – Eriksen (od 82. Skov Olsen) – Vind (od 57. Damsgor), Hejlund (od 67. Poulsen)

ENGLESKA (4-2-3-1): Pikford - Voker, Stouns, Guehi, Tripijer - Arnold (od 54. Galager), Rajs - Saka (od 69. Bouven), Belingem, Foden (od 69. Eze) - Kejn (od 69. Votkins)

Uostalom, kako je izgledala ofanzivna linija Engleske valjda najbolje pokazuje to što su i Hari Kejn i Fil Foden i Bukajo Saka, trojica najisturenijih igrača, napustili igru već u 69. minutu?!

Pre njih Sautgejt je izvukao i slabog Trenta Aleksandera Arnolda, čime je, nadaju se navijači Gordog Albiona, konačno shvatio da eksperiment nije uspeo, i da bek Liverpula ne može da igra u sredini.

Englezi su do vođstva došli uz dosta sreće. Bio je karambol u šesnaestercu Danske - a sve posle užasne reakcije Viktora Kristijansena, nakon čega mu je Bukajo Saka ukrao loptu - u gužvi se najbolje snašao Kejn i ćušnuo u mrežu za 1:0.

Baš kao protiv Srbije - imali su rano vođstvo, sve uslove da uspostave dominaciju i u ranoj fazi reše utakmicu, međutim Englezi kao da su bivali sve oprezniji kako je meč odmicao. U drugom delu čak je bilo situacija da su ih Danci saterali u njihovih 35 metara...

Gol za izjednačenje postignut je u 34. minutu i jedan je od lepših trenutaka na turniru. Morten Hjulmand, koji do pre dve nedelje nije bio planiran za startnih 11, opalio je sa 30 metara iz sve snage i - pogodio uz samu stativu!

Njegov prezumenjak, selektor, mogao je da bude ponosan na sebe. Tokom poslednjih pripremnih mečeva kazao je kako ga je vezista Sportinga oduševio i da će zauzeti mesto Tomasa Dilejnija.

Evo kako mu je ovaj vratio...

Najbolju šansu za drugi gol Engleska je imala sredinom drugog dela, kada je Fil Foden pogodio stativu.

I pored toga, utisak je da su Danci bili bolji. A tako kaže i statistika: sakupili su učenici Kaspera Hjulmanda više udaraca i generalno i u okvir gola, bili egal u broju pasova, imali više kornera, dok je Džordan Pikford sakupio čak šest odbrana.

EVROPSKO PRVENSTVO

GRUPA C

1. KOLO

Nedelja, 16. jun

Slovenija - Danska 1:1 (0:1)

/Janža 77 - Eriksen 17/

Srbija - Engleska 0:1 (0:1)

/Belingem 13/

2. KOLO

Četvrtak, 20. jun

Slovenija - Srbija 1:1 (0:0)

/Karničnik 69 - Jović 90+5/

Engleska - Danska 1:1 (1:1)

/Kejn 18 - Hjulmand 34/

3. KOLO

Utorak, 25. jun

21.00: (2,50) Danska (3,40) Srbija (3,00)

21.00: (1,33) Engleska (5,00) Slovenija (10,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara