Slavlje posle gola Luke Jovića (©Reuters)
Slavlje posle gola Luke Jovića (©Reuters)

Srbiji male šanse za nokaut fazu: Ako i prođemo, pre ćemo ići kao drugi

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.06.24. | 00:07

I to na Nemce ili - Švajcarce

Za tanku slamku nade drže se fudbaleri Srbije posle gola Luke Jovića pre poslednjeg sudijskog zvižduka. Nada tinja, a kakav nas ishod čeka u meču sa Danskom saznaćemo u utorak nešto pre 23 časa po srednjoevropskom vremenu.

Šanse da se Orlovi ipak nađu u osmini finala Evropskog prvenstva nisu velike, čak i pored toga što i četiri najbolje trećeplasirane ekipe idu dalje...

Izabrane vesti

Statističari sa sajta 'Football Meets Data' objavili su svoje prognoze po završetku utakmica drugog kola u prve tri grupe. Srbiji se ne piše dobro, jer ima 56 odsto šanse da takmičenje završi na poslednjem mestu u grupi. No, ako uspemo da se nađemo među 16 najboljih na Starom kontinentu, onda ćemo pre ići kao drugoplasirani, nego sa treće pozicije. Tačnije, 26 odsto su šanse da budemo drugi, a 18 procenata da budemo treći. Naravno, da bismo uopšte razmišljali o drugom mestu, moramo da dobijemo Dance što neće biti nimalo lak posao s obzirom da su nas i u ranijim godinama ozbiljno mučili.

Engleskoj, logično, se daje 74 odsto za prvo mesto, 18 odsto za drugo i osam za treće. Danska će po ovoj statistici verovatno biti druga i šanse za to su 48 posto. No, poraz od Srbije bi je verovatno survao na četvrto mesto u grupi, za šta se daje 20 odsto, dok je za vrh tabele 12 procenata. Slovencima se najviše predviđa treće mesto, sa 55 odsto. Mogu čak i do prvog mesta, mada teško jer je samo 13 odsto šansi da se tako nešto dogodi, a mogu da budu i poslednji...

U ovom trenutku može se reći da su Španci i Nemci gotovo sigurno prvi uz Engleze, dok u preostalim grupama statistika varira što je i logično s obzirom da je uzorak mali. No, Francuzi i naročito Portugalci su gotovo sigurni na prvom mestu Grupa D i F, dok je u Grupi E sve otvoreno i čak se najveće šanse daju Slovacima (42%) i Rumunima (38%).

Francuzima se daje čak 18 odsto da će igrati finale, Španija je na 16 procenata, dok su na po 10 odsto Nemci, Holanđani i Portugalci. Englezi su na jednom procentnom bodu manje.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeEURO 2024Dragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara