David Luiz i Pedro (©AFP)
David Luiz i Pedro (©AFP)

David Luiz kao Luka Jović: Golčina glavom brža od sudijske pištaljke

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.06.24. | 03:16

Flamengo na čelu tabele Serije A

Derbi vrha tabele brazilskog prvenstva pripao je Flamengu! Novi lider dobio je Baiju rezultatom 2:1 i to posle ozbiljne drame. Videli su mnogi šta je Luka Jović uradio na Alijanc areni u Minhenu, kada je bio brži od sudijske pištaljke za vredan bod protiv Slovenije, a nešto slično uradio je David Luiz.

Prekaljeni defanzivac takođe je glavom zatresao mrežu posle prekida i to u četvrtom minutu nadoknade, s tim što je nekadašnji štoper Čelsija i PSŽ-a tim hiceo doneo tri boda Flamengu! Sjajnu loptu poslao mu je Žerson, koji je sredinom prvog poluvremena doveo Flamengo u prednost, mada se ista nije zadržala dugo...

Izabrane vesti

Bolje je meč otvorio Flamengo i generalno ostavio bolji utisak. Ozbiljniji presing vršio je domaćin na igrače Baije, pa je veliku šansu propustio Žilberto. Gosti su uspeli da se konsoliduju i čak preuzmu kontrolu lopte na Marakani posle dobre saradnje Žana Lukasa i Evertona Ribeira, inače nekadašnjeg veziste i kapitena Flamenga, na sredini terena. I pored toga, Flamengo je uspeo da stigne do vođstva preko Žersona, dok je asistenciju upisao slavljenik Pedro koji je proslavio rođendan.

Samo desetak minuta kasnije ekipa Rožerija Senija stigla je do izjednačenja posle fantastičnog gola. Kanu je poslao lepo dodavanje za Lukasa, koji zatim pronalazi Everalda i ovaj matira Ajrtona Lukasa bez da je trepnuo.

Kraj prvog i početak drugog poluvremena prošao je u znaku promašaja Sebolinje, koji je čak morao i napolje zbog problema sa kukom, pa ga je zamenio Bruno Enrike. Baija je u nastavku meča imala nešto veći posed, ali je bila krajnje bezopasna. I tako je bilo maltene sve do samog kraja, kada je Luizov trzaj glavom odlučio pobednika.

Navijači na Marakani napravili su poseban doček za Evertona sa tri velika banera napravljena u njegovu čast. Ipak, bodovi su ostali u njegovoj nekadašnjoj kući.

BRAZIL 1 - 10. KOLO

Četvrtak

Vitorija - Atletiko Mineiro 4:2 (2:1)

/Mateuzinjo 8, Oliveira 44, 66, Kastiljo 76 - Skarpa 14, Palasios Alzate 88/

Petak

Flamengo - Baija 2:1 (1:1)

/Žerson 23, Luiz 90+4 - Everaldo 35/

Palmeiras - Bragantino (U TOKU)



tagovi

Brazil 1FlamengoBaijaDavid LuizŽerson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara