TREĆA SMENA: Derbi u Paragvaju, sudar najboljih timova Istoka i Zapada u NBA, Karacev se nada senzaciji protiv Dimitrova

Vreme čitanja: 4min | pon. 15.02.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil 1)

Bragantino predstavlja jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone u Brazilu. Red Bul još jednom dokazuje da sve što dotakne pretvara u zlato. Tako je sastav iz Bragansa Pauliste već u prvoj sezoni od dolaska austrijske kompanije izborio plasman u elitni rang, u kojem se ove jako dobro snašao. Predvođen najboljim strelcem lige Klaudinjom (17 golova), Bragantinu je uoči susreta sa Sport Resifeom 11. na tabeli i nada se da bi mogao do kvalifikacija za Kopa Libertadores

LIBERTAD - SERO PORTENJO, 00.45

(Fudbal, Paragvaj 1)

Sudar velikih rivala, između kojih su 53 titule u domaćem prvenstvu. Ciklon je drugi najtrofejniji tim Paragvaja sa 33 osvojene titule. Tekuću sezonu otvorio je sa dva trijumfa. Najpre je na otvaranju kao gost savladao Sol Ameriku (3:1), da bi u minulom kolu bi bolji od Sportivo Lukenja (1:0). U velikom derbiju ipak neće nastupiti ponajbolji igrač ekipe Mauro Boseli. Libertad je treći najuspešniji klub u zemlji sa 20 šampionskih trofeja. Sjajno je ekipa Danijela Garnera počela ovu godinu, trijumfom na startu Aperture protiv Olimpije, dok je njen meč drugog kola bio odložen. Oskar Kardozo i ove sezone predvodi navalu Libertada.

INDEPENDIJENTE - LANUS, 01.30

(Fudbal, Argentina - Liga kup)

Poslednji meč prve runde argentinskog Liga kupa igra se u Aveljanedi. Independijente će novu sezonu otvoriti na svom stadionu protiv Lanusa. Crveni su prošlu takmičarsku godinu okončali na petom mestu polufinalne Grupe A, iza Boke (osvajača), River Plejte, Argentinos Juniorsa i Arsenala, a ispred Urakana. Lanus se nije dokopao druge faze, ali je zato igrao finale Kopa Sudamerikane, gde je doživeo debakl u susretu sa Defensom i Husticijom (0:3).

ZELEDON - GVADALUPE, 02.00

(Fudbal, Kostarika 1)

Od dolaska Paula Vančopa na klupu, Zeledon je upisao dva remija i čini se da su pred ekipom bolji dani. Gvadalupe je sa druge strane vezao četiri meča sa nerešenim ishodom i nalazi se tik ispred večerašnjeg rivala, na 10. mestu na tabeli i ima bod više. Četiri puta su se ova dva rivala sastajala minule godine. Prvi susret okončan je remije, potom je Gvadalupe upisao dva trijumfa kod kuće, dok je Zeledon slavio na svom stadionu.

PAČUKA - ATLAS, 04.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Očajan start sezone za Pačuku i Atlas. Posle pet kola oba sastava imaju po dva boda, Atlas je zakucan za dno sa samo jednim postignutim pogotkom. Pačuka je posle dva uvodna remija (Huarez i Leon), doživela poraze od Kruz Azula, Mazaltana i Kerertar. U minulom kolu primila je golova kao u prva četiri (1:3). Atlas je popravio situaciju posle tri poraza na startu bez postignutog gola (Montere, Keretaro i Tigres). Upisao je dva remija protiv Pumasa i Santos Lagune, pa definitivno u boljem raspoloženju čeka večerašnji meč. Fudbaleri Atlasa su bez trijumfa u međusobnim duelima još od 2017. godine. Čini se da bi to sada mogli da promene.

JUTA - FILADELFIJA, 03.00

(Košarka, NBA)

Duel lidera zapadne i istočne konferencije. Neverovatna je Juta ove sezone. Samom pet poraza posle 27 odigranih susreta, jedan na poslednjih 19. Sedma vezana pobeda ostvarena je u noći između subote i nedelje, džez nije prijao ušima Majamija. Filadelfija je sa 18 pobeda i devet poraza na čelu Istoka, ali je doživela poraze u dva minula meča (Finiks i Portland). Nastup Džoela Embida je pod znakom pitanja, njegov izostanak bi definitivno otvorio širom vrata Juti ka novoj pobedi. Interesantno je da ove dve ekipe nisu delile megdan od decembra 2019. godine.

LA KLIPERS - MAJAMI, 04.00

(Košarka, NBA)

Klipersi su u seriji od tri vezane pobede i sa 20 ostvarenih trijumfa od starta sezone sede na trećem mestu Zapada. Majami je imao velikih problema od starta takmičarske godine, ali je u poslednje vreme popravio stvari. Vezali su puleni Erika Spolstre četiri trijumfa, sve do sudara sa Jutom. Pol Džordž i dalje neće moći da pomogne ekipi Tajrona Lua, sa druge strane su pod znakom pitanja nastupi Ejverija Bredlija i Gorana Dragića. Već su se jednom Klipersi i Hit sastali ove sezone, krajem januara je sastav iz Los Anđelesa slavio na Floridi.

G. DIMITROV - A. KARACEV, 05.00

(Tenis, Australijan open)

Grigor Dimitrov je u osmini finala razbio Dominika Tima i za rivala na putu do polufinala ima momka koji predstavlja najveće iznenađenje dosadašnjeg turnira. Aslan Karacaev je preko kvalifikacija stigao do Australijan opena, a potom je redom izbacivao Magera, Gerasimova, Švarcmana i u minuloj rundi Feliksa Ožea Alijasima. Pritom je u osmini finala mladi Kanađanin vodio sa 2:0, ali je Karacev napravio nestvaran preokret i tako bukirao meč sa Dimirovim u četvrtfinalu. Jasno, 21. i 114. reket sveta dosad nisu delili megdan.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara