TRANSFERI - petak, 23. avgust

Vreme čitanja: 11min | pet. 23.08.19. | 23:00

Iz minuta u minut pratite dešavanja na fudbalskoj pijaci...

NAJVAŽNIJE VESTI DANA

- Nejmarov transfer u Real ili Barsu je tema dana. Opširnije OVDE.
- Lozano potpisao za Napoli! Opširnije OVDE
- Renato Sančes u Lilu. Opširnije OVDE
- Zvezda prodaje Filipa Stojkovića u Rapid. Opširnije OVDE
- Olimpijakos uzvratio udarac Zvezdi i Dinama. Opširnije OVDE
- Mauro Ikardi se vraća u prvi tim Intera! Opširnije OVDE.
- Robert Levandovski ostaje u Bajernu do 2023! Opširnije OVDE.

Izabrane vesti


23.38 - ZVANIČNO: Poslednja vest za večeras - Adrijen Silva ostaje u Monaku na novoj pozajmici. Posle šestomesečne saradnje od januara do jula, Leandro Žardim je insistirao da Silva ostane, na šta Lester nije imao problem. 

21.33 ZVANIČNO: Renato Sančes je novi fudbaler Lila! Transfer je završen na 20.000.000 evra, a sa bonusima obeštećenje će dostići 25.000.000 evra. Ugovor je potpisan na četiri sezone, do juna 2023. godine. Opširnije OVDE.

21.19 - Šta će Barselona s Usmanom Dembeleom?! Sportski direktor Barselone Erik Abidal probao da razgovara s agentom Musom Sisokom i igračem o njegovom ponašanju, a onda je došlo do žustre rasprave. Opširnije OVDE.

21.15 - Roma bi na kraju mogla da zaglavi s Nikolom Kalinićem! U Italiji kruži priča da su kontakti Rome i Atletiko Madrida uspostavljeni, da se pregovara ubrzanim ritmom i da se govori o pozajmici uz opciju otkupa na sedam ili osam miliona evra. 

20.49 ZVANIČNO: Malatija je dovela bivšeg igrača Hofenhajma, Torina i Empolija Afrija Akvu! Ugovor je potpisan na dve godine, uz opciju produžetka na još godinu dana. Opširnije OVDE.

20.31 - Jedan od direktora Ajntrahta Bruno Hubner govorio je o slučaju Basa Dosta. Posao je propao, čini se...
“Nije on kriv, ne možemo da ga krivimo. Imali smo dogovor s Sportingom koji smo postigli brzo. On jako želi da dođe kod nas, ali postoje stvari iza kulisa koje to ne dozvoljavaju“, poručio je Hubner.

20.25 DOGOVORENO: Robert Levandovski dogovorio je novi ugovor s Bajernom do juna 2023. godine! Opširnije OVDE.

19.54 - Pazite sada ovo. Portugalski O Žogo poziva se na navode turskih medija, koji tvrde da je Fenerbahče u pregovorima s Barselonom. Iskreno, nakon potvrda da razgovora između Fenera i Markosa Roha uopšte nije bilo, više ne znamo ni u šta da verujemo kada su u pitanju ovakve spekulacije.

19.50 - Fulam je potvrdio na društvenim mrežama da je potpisao nove ugovore s Stefanom Johansenom, Timom Rimom i Denisom Odojijem. Johansen je potpisao na tri, Rim na dve, a Odoi na sezonu, uz opciju automatskog produžetka na još godinu dana.

19.11 - Andaluzijski dnevnik Diario de Sevilla javlja da bivši polazni akademije PSŽ, sada napadač Lajpciga Žan Kevin Ogustan želi da napusti klub i priključi se Betisu. Vest je potvrdio i nemački Bild

19.05 ZVANIČNO: Istanbul Bašakšehir potpisao je novi, petogodišnji ugovor s centralnim vezistom Irfanom Kahvečijem. Prošle sezone je Kahveči imao pet asistencija i četiri gola, a na početku nove je daleko najbolji igrač u timu. 

18.59 GOTOVO: Žori Njanon stigao je u Ren na medicinske preglede! Podsetimo, on će igrati naredne sezone kao pozajmljeni igrač iz Sevilje.

18.45 - Atletiko Madrid sprema brazilsku senzaciju za kraj - Evertona Soareša! Istog onog kojeg je Unaj Emeri želeo u Arsenalu pre nego što se na horizontu pojavio Nikola Pepe. Opširnije OVDE.

18.30 - Sećate li se Ešlija Vilijamsa? Bivši kapiten Svonsija, ali i danas sa trakom Velsa, postao je novi igrač Bristol Sitija. Potpisao je na godinu dana, nezvanično. 

17.51 BOMBA: Inter vraća Maura Ikardija u prvi tim! Opširnije OVDE.

17.45 - Jedan od potpredsednika Juventusa Pavel Nedved možda je odgonetnuo gde će Gonzalo Iguain nastaviti karijeru.
“Ako bih rekao da je Gonzalo jedan od dvojice ili trojice najboljih napadača sveta, ne bih pogrešio“, poručio je legendarni Čeh.

17.35 Zinedin Zidan razmišlja o tome da na pozajmicu pošalje mladog Brazilca Rodriga, inače plaćenog 45.000.000 evra Santosu. Real će poslednjih dana prelaznog roka tražiti Rodrigu tim u Primeri, gde bi mogao da igra i skuplja minute na terenu.

- To bi bilo sve od Aleksandra Gligorića za danas, s vama će do kraja dana biti Nikola Stojković.

16.53 - Za Ivana Strinića koji je danas raskinuo ugovor sa Milanom se interesuju Parma i Hajduk. 

16.44 - Zinedin Zidan se protivi prodaji Navasa u PSŽ, kaže da ne možeda zamisli Real bez njega, da Navas želi da ostane... Ali ako dođe do trampe za Nejmara, teško da će se Zidanovo mišljenje poštovati. 

16.31 - Kolumbijski vezista Fredi Guarin je slobodan igrač posle isteka ugovora sa kineskim Đijangsuom. Agenti su ga ponudili Sampdoriji koja je tražila vremena da razmisli. 

16.25 - I dalje smo kod  Nejmara. Dobro obavešteni Čiringito javlja da je Nejmar postavio identične uslove Realu i Barseloni: Ugovor na pet godina vredan 35.000.000 evra po sezoni. Dalje se dodaje da niko u svlačionici Reala nema ništa protiv toga da Nejmar bude najplaćeniji u timu i da će igrači raširenih ruku dočekati Brazilca. 

16.17 - Ludnica oko Nejmara! Igrač ne želi da javno izađe i kaže da želi u Barselonu na šta ga pritiska katalonski klub kako bi zalupio vrata Realu. Jednostavno, Nejmar ne veruje u iskrene namere predsednika Bertoumeua i strah ga ja da Barsa neće učiniti sve da ga dovede. I zato ne želi da eliminiše Real. 

16.09 - Roma i dalje traži štopera. Rugani je i dalje u igri, ali se njegovom transferu protivi trener Fonseka. U igri je i Roho kojeg bi Fonseka pre štopera Juventusa. Opcija je i Škodran Mustafi koji je višak u Arsenalu. 

16.00 - GOTOVO! Nenad Tomović se seli u SPAL. Uskoro oširnije... 

15.51 - Kristijan Kuame, krilni napadč Đenove, prošle zime je bio na meti Napolija. Potom su se ovog leta interesovali Fiorentina i Kaljari, a sada se Đenova pominje kao najozbiljniji kupac. Cena je oko 20.000.000 evra. 

15.42 - Ole Gunar Solskjer je potvrdio da se pregovara sa Interom o dolasku Aleksisa Sančeza, ali da dogovor još nije postignut. 

15.35 - Lekip javlja da će Bajern uskoro kompletirati transfer Marka Roke! Opširnije OVDE

15.28 - Zanimljive vesti stiču iz Baskije. Real Sosijedad je na dobrom putu da dovede Naća Monreala iz Arsenala koji je u prethodnim godinama bio velika želja lokalnog rivala Bilbaa. 

15.20 - Moskovski Dinamo je očajno krenuo u sezonu i sada panično juri pojačanja. Na meti je Stefano Okaka Čuka iz Votforda. 

15.12 - Dovođenjem Riberija, Fiorentina nije završila sa pojačanjima u napadu. Traži se još jedan špic a najveća želja je dovođenje Domenika Berardija iz Sasuola. Međutim, on je veoma skup. Sasuolo traži preko 30.000.000 evra. 

15.06 - Već smo pisali da je Verona blizu pozajmice supertalentovanog Salseda iz Intera, a radi i na pozajmici jop jednog velikog talenta. U pitanju je mladi Đenovin napadač Andrea Favili

15.02 - Novi italijanski prvoligaš Breša je već dovela neka zvučna pojačanja poput Balotelija, a ovih dana traži iskusnog štopera. U opticaju su Gabrijel Paleta, Adil Rami i Anđelo Ogbona

14.55 - Ipak, Monako ne nudi 35.000.000 evra za Kesija. To je suma koju Milan traži, a Kneževi nude između 25.000.000 i 28.000.000 evra. Dogovor je i dalje moguć. 

14.47 - ZVANIČNO: Mlado dansko krilo Anders Drejer je prešao iz Brajtona u Herenven na pozajmicu do kraja sezone. 

14.40 - Ajntrahtov trener Adi Hiter je ozbiljno ljut na Anta Rebića
"Ako želi da ostane ovde, neka to pokaže na terenu. Ako ne želi, vrlo lako ćemo da nađemo rešenje", rekao je Hiter

14.33 - Nakon što je zakočen već dogovoren prelazak u Atalantu, Dijego Laksal je dobio ponudu Marselja. Atalanta je i dalje favorit za dovođenje Urugvajca iz Milana, ali će morati da mu ponudi više novca od onih 1.500.000 evra po sezoni. 

14.30 - GOTOVO! Najavili smo opširniju priču o prelasku Renata Sančesa u Lil i evo je OVDE

14.25 - Francuski napadač Gregoa Defrel bi danas trebalo da kompletira transfer iz Rome u Sampdoriju. Đenovljani će za Defrela platiti odmah 2.000.000 evra za pozajmicu, a sledećeg leta još 13.000.000 evra za obavezan otkup ugovora. 

14.18 - Izgleda da Tjemue Bakajoko i Miši Batšuaji ostaju u Čelsiju. To se može nagovestiti iz reči trenera Frenka Lamparda. On kaže da ne očekuje više odlazaka iz kluba do kraja prelaznog roka. 

14.07 - Bugarski napadač Kiril Despodov koji se nekada dovodio u vezu sa Parizanom, odbio je pozajmicu iz Kaljarija u Ređinu jer ne želi da igra drugoligaški fudbal. 

13.59 - PREOKRET: Nicin vezista Adrijen Tamez je odbio transfer u Spartak iz Moskve. Rusi su ponudili 10.000.000 evra i bonuse što je Nica prihvatila. Tamezu je ponuđen ugovor na 2.000.000 evra godišnje, ali on ne želi u Rusiju. Hoće da igra u "ligama petice". To je šansa za Bolonju koja ga je ranila tražila, ali je pitanje da li može finansijski da parira ruskoj ponudi. 

13.50 - ODBIJENO! Stoukov defanzivac Đaneli Imbula je odbio ponudu da se preseli na pozajmicu u turski Sivas. Nada se prelasku u neki francuski klub... 

13.41 - GOTOVO! Olimpijakos je pobedio Crvenu zvezdu i zagrebački Dinamo u trci za talentovanim desnim bekom Nemanjom Nikolićem. Opširnije OVDE. 

13.33 - I dalje traje neizvesnost oko Barseloninog levog beka Mirande. Talentovani defanzivac je želja Juventusa, Marselja i Šalkea. Juve bi da ga kupi, Marselj da ga dovede na jednogodišnju, a Šalke na dvogodišnju pozajmicu. Barsi najviše odgovara ponuda Šalkea, jer ne želi da se potpuno odrekne Mirande u budućnosti. Ali, pitanje šta igrač želi... 

13.27 - ZVANIČNO: Lacio je za 2.000.000 evra angažovao maldog poljskog vezistu Patrika Đičeka iz Pjasta. On će najverovatnije na pozajmicu u filijalu Salernitanu. 

13.20 - Ništa od transfera Elseida Hisaja iz Napolija koji je želeo da ga proda. Albanac ostaje u Napulju, potvrdio je njegov agent. 

13.14 - Verona juri za pojačanjima na sve strane. Meta je i marokanski bek Ašraf Lazar iz Njukasla. Nekada je igrao sjajno za Palermo. Verona ga želi na zajam. 

13.07 - Samo godinu dana posle 13.000.000 evra teškog transfera, francuski štoper Žoris Njano je na pragu povratka iz Sevilje u Ren. 

13.00 - PSŽ prihvata Kejlora Navasa u trampi za Nejmara. Ali to je samo jedan detalj mogućeg dgovora. Real će morati da ponudi pride još novca i još igrača. 

12.51 - Đenova je poslala zvaničnu ponudu Štutgartu za grčkog napadača Anastasiosa Donisa. Grifoni nude 7.000.000 evra, Švabe traže skoro duplo više. 

12.40 - Fenerbahče šalje drugu ponudu Marselju za brazilskog vezistu Luiz Gustava. Prva od 4.500.000 evra je odbijena. 

12.33 - ZVANIČNO: Još jedan argentinski veteran se vraća u Italiju. I opet na jug. Dok je Herman Denis izabrao Seriju C i Ređinu, njegov zemljak Maksi Lopez je izabrao Ređinu  koja se takmiči u Seriji B. Lopez je potpisao jednogodišnji ugovor, a došao je iz brazilske Vasko da Game. 

12.27 - Sasuolo želi rumunskog štopera Vlada Kirikeša iz Napolija. Problem je što Napolitanci traže preveliih 15.000.000 evra. 

12.19 - ZVANIČNO: Ivan Strinić nije više igrač Milana! Hrvat je raskinuo ugovor sa Rosonerima i slobodan je igrač. 

12.10 - Tenk se vraća u Italiju! Argentinski veteran Herman "Tenk" Denis stiže opet na Apenine gde je proveo najslavnije dane karijere. Denis je doputovao u Ređo Kalabriju na potpis ugovora sa trećeligašem Ređinom. Poslednji klub mu je bio čileanski Univerzitario. Denis ima 38 godina i najbolje igre je pružao u Independijenteu, Napoliju i Atalanti. 

12.03 - Najnovija vest. PSŽ je dao Barseloni rok da u naredne dva sata pošalje konačnu ponudu za Nejmara ili će okončati pregovore. 

11.55 - GOTOVO! Oriol Buskets, jedan od većih talenata iz Barsine škole, prelazi u Tvente na pozajmicu do kraja sezone. 

11.47 - BLIZU! Monako je na pragu još jednog pojačanja. Iz Alavesa bi za 18.000.000 evra trebalo da stigne čileanski defanzivac Giljermo Maripan

11.42 - I dalje nema dogovora između Intera i Mančester Junajteda oko plate Aleksisa Sančeza. Crveni đavoli ne pristaju da idu ispod 50:50. 

11.35 - ZVANIČNO: Iriving Lozano je novi igrač Napolija! U najskuplje pojačanje u klupskoj istoriji. Opširnije OVDE

11.29 - Monako je poslao ponudu vrednu 35.000.000 evra koju je Milan prihvatio za Franka Kesija. Ostaje da Kneževi sada ubede vezistu iz Obale Slonovače. Kesi je na početku odbijao ideju o prelasku u Monako, ali sada stižu informacije da se premišlja. 

11.21 - Verona je na pragu pozajmice supertalentovanog napadača Edija Salseda iz Intera. Momak rođen 2001. godine važi za jednog od najvećih talenata italijanskog fudbala... 

11.16 - Neizvesno je i gde će Nikola Kalinić. Gomila klubova želi Hrvata koji je višak u madridskom Atletiku. Lacio i Roma vode rimski derbi za njegov potpis, ali tu su i Galatasaraj, Fiorentina, Espanjol, Monako... 

11.10 - Samo šest meseci posle potpisivanja faraonskog ugovora u saudijskom Al Hilalu, Sebastijan Đovinko bi mogao da se vrati u Italiju. Za Atomskog mrava je zainteresovan Sasuolo. 

11.03 - Atletiko Madrid je poslednji u nizu zainteresovanih klubova za argentinsko krilo Rodriga de Pola iz Udinezea. Ipak, problem je što klub sa Friulija traži nerealnih 40.000.000 evra za Argentinca koji je bio meta Fiorentine i Milana. 

10.57 - BLIZU! Portugalski vezista Adrijen SIlva će u narednim danima kompletirati pozajmicu iz Lestera u Monako. On je i prošlu polusezonu proveo u Kneževini kao pozajmljen fudbaler Lisica koje su u zamenu dobile Juriija Tilemansa i na kraju ga otkupile ovog leta. 

10.51 - Milan je napravio mali pomak u ponudi za Anhela Koreu. Rosoneri su podigli ponudu na 42.000.000 evra i 30 odsto od naredne prodaje. Ali to je i dalje daleko od onih 55.000.000 evra na kojima insistira Atletiko. 

10.46 - Arsenalov trener Unaj Emeri je precrtao dvojicu prvotimaca. U pitanju su štoper Škodran Mustafi i vezista Mohamed Elneni. Emeri kaže da je za njih dvojicu najbolje da do kraja prelaznog roka pronađu novi klub. 

10.40 - GOTOVO! Renat Sančez stiže u Lil! Uskoro opširnije... 

10.33 - CRVENA ZVEZDA! BLIZU! Kako naš Darjan Nedeljković ekskluzivno saznaje, Zvezdin defanzivac Filip Stojković je na pragu transfera u Rapid iz Beča. O detaljima obeštećenja i procentima, opširnije čitajte OVDE.  

10.27 - Napoli više nema strpljenja da čeka Maura Ikardija. Dogovor sa Fernandom Ljorenteom je odavno postignut i uskoro će biti aktiviran. Španac potpisuje kao slobodan igrač za 2.500.000 evra po sezoni plus bonusi, dok će njegovom agentu pripasti porvizija od 1.000.000 evra. 

10.23 - Uskoro velike vesti iz Crvene Zvezde. Ostanite uz nas... 

10.20 - Nejmar je tema broj jedan u Španiji. Nervoza u Barseloni raste, strpljenje gubi i Leo Mesi, a strpljenje bi moglo da se isplati Realu. Opširnije OVDE

Dobro jutro poštovani čitaoci i dobro došli na još jedno druženje posvećeno dešavanjima na fudbalskoj pijaci. Prelazni rok se završava za deset dana. Sa vama je ovog jutra Aleksanfdar Gligorić. Pre nego krenemo, OVDE se podsetite šta su to klubovi juče radili. I ne zaboravite da sve vesti vezane za ovu temu možete pronaći klikom na tag LETNJI PRELAZNI ROK 2019, kao i u svakodnevnom blogu TRANSFERI UŽIVO.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara