Atletiko sprema brazilsku senzaciju za kraj

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.08.19. | 18:52

Pregovori su u toku

Utrošio je madridski Atletiko ovog leta na stotine miliona evra kako bi nadomestio izostanak nekoliko krucijalnih igrača iz generacije čije je vreme isteklo, ali i pored svih ulaganja i kupovina na stadionu Vanda Metropolitano još nije kraj prelaznom roku!

Zato je Atletiko spremio nešto veliko za poslednje dane letnje pijace. U pitanju je brazilska senzacija Everton Soareš, koga je Unaj Emeri silno želeo u Arsenalu pre nego što se na horizontu pojavio Nikola Pepe.

Izabrane vesti

Brazilski UOL Esporte, inače jedan od najpouzdanijih medija u zemlji koja se ovih sedmica bori s jednom od najvećih prirodnih katastrofa u novijoj istoriji čovečanstva, tvrdi da su pregovori Atletika i Evertonovog kluba Gremija u toku i da postoje dve varijante. Prva je da se razgovori ubrzaju i transfer završi do 2. septembra, kada se završava prelazni rok u Španiji, ili da se ceo posao završi za januar. Ovu vest potvrđuje i radio Marka, inače deo medijske kuće i najtiražnijeg lista u Španiji.

Problem će, baš kao i za Arsenal, biti kako da se isplati obeštećenje. Naime, samo 50 odsto od obeštećenja, kakvo god ono bilo, pripašće Gremiju. Čak 30 odsto ide biznismenu Žimaru Velozu, 10 procenata Fortalezi i još 10 investitoru Selsu Rigu. Dakle, prilično zamršena priča. Ali, mogla bi da se završi uspešno, pošto su se raspertlavale i mnogo komplikovanije situacije od ove. Tako je to, jednostavno, s brazilskim fudbalerima, pogotovo onim najtalentovanijim.

Everton je pažnju javnosti najviše privukao tokom poslednjeg izdanja Kopa Amerika, kada je bio jedno od tajnih oružja selektora Titea u napadu na šampionsku krunu. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara