(©Reuters)
(©Reuters)

Totenhemov apsolutni prioritet: Novi ugovor za Sona uz nagli porast plate

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.10.20. | 09:10

Danijel Levi ne želi da izgubi Korejca na vrhuncu njegove karijere

Na terenu rezultati nisu sjajni - na tržištu gotovo perfektno. Ako uporedimo učinjeno na fudbalskoj pijaci, malo ko je na Ostrvu pazario planski kao Totenhem. Londonski tim je doveo sedmoricu igrača, pa iako nisu svi bili primarne mete, Žoze Murinjo je zakrpio svaku rupu u timu. Kako je prelazni rok okončan, u severnom Londonu su postavili nove prioritete, a jedan od njih bi u narednom periodu trebalo da bude produžetak saradnje sa Heung-min Sonom.

Na stranu neshvatljivi padovi koncentracije u finišima mečeva sa Njukaslom i Vest Hemom, igra Murinjove ekipe zaista obećava da bi Sparsi mogli da se uključe u šampionsku trku, s obzirom da izrazitog favorita više nema. U dopadljivoj, napadačkoj igri, nekarakterističnoj u poslednjim mandatima portugalskog stručnjaka posebno se istakao Son. Korejac posle pet kola deli lidersku poziciju na listi strelaca sa Dominikom Kalvert-Luinom sa sedam pogodaka, i pride ima dve asistencije. Brojke koje i te kako privlače pažnju, a Totenhem bi da je skloni sa svog napadača. Stoga Sonu pripremaju novi ugovor, koji bi prema pisanju Dejli mejla, trebalo da bude znatno unosniji od trenutnih 150.000 funti, koliko trenutno prima na nedeljnom nivou.

Izabrane vesti

Navodno, Danijel Levi ima nepisano pravilo po kojem ne dozvoljava nosiocima igre da uđu u poslednje dve godine ugovora – što će se sa Sonom dogoditi na kraju aktuelne sezone – kako bi izbegao da u budućnosti ostane bez obeštećenja ili ih pak izgubi ispod tržišne cene. Jer, upravo takav je bio epilog u slučaju Kristijana Eriksena. Danac je ušao u poslednjih 12 meseci ugovora, da bi u januaru otišao u Inter za oko 18.000.000 evra. Zapravo, u klubu žele da izbegnu bilo kakvu neizvesnost u vezi sa Sonovom budućnošću, s obzirom na njegov ogroman doprinos timu i činjenicu da je na vrhuncu karijere.

Pored bivšeg fudbalera Leverkuzena, u narednim nedeljama će se razgovarati o budućnosti Erika Lamele i Serža Orijea, koji su ušli u poslednje godine ugovora. U međuvremenu, Murinjo će se u toku dana po prvi put obratiti svom timu posle neshvatljivo ispuštena tri gola prednosti za svega desetak minuta u gradskom derbiju sa Vest Hemom za vikend. 


tagovi

Premijer ligaTotenhemHjong-Min Son

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara