Vladan Spaić (©European Water Polo Championship 2024)
Vladan Spaić (©European Water Polo Championship 2024)

Spaić o incidentu: Duboko žalim zbog Vukove povrede, želim mu brz oporavak

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.10.24. | 21:34

„Došlo je do momenta u igri koji nikada ne bih poželeo, nikada nisam imao želju da ugrozim fizički integritet drugog igrača“, kaže vaterpolista Marselja

Kazna je odrezana, Evropska federacija vodenih sportova odlučila je da kazni Vladana Spaića sa deset utakmica neigranja zbog udaranja Vuka Milojevića pod vodom na utakmici Lige šampiona. Marselj ima pravo žalbe, još nije poznato hoće li tu opciju iskoristiti.

Suspnzija bi potencijalno mogla da bude ulažena, no ono što je sigurno jeste da Vuka Milojevića, igrača Jadrana iz Herceg Novog, čeka pauza od oko dva meseca. To su prve procene. Nepromišljen i(li) nesportski potez Vladana Spaića svima je naneo štetu, a vaterpolista Marselja se oglasio i istakao da namere nije bilo.

Izabrane vesti

Ne spori da je zaslužio isključenje, da je bilo nekontrolisano, ali tvrdi da zdravlje nikada nikome nije želeo da ugrozi.

„Dragi ljubitelji vaterpola,

Kao dugogodišnji reprezentativac Crne Gore i član vaterpolo kluba Marselj dužan sam da se obratim javnosti. Prošle srede, tokom prvog meča Lige šampiona u Marselju, došlo je do momenta u igri koji nikada ne bih poželeo. Nakon postignutog gola, desio se refleksni kontakt sa Vukom Milojevićem, igračem Jadrana iz Herceg Novog, koji je nažalost doveo do njegove povrede i mog očekivanog isključenja.

Želim da izrazim duboko žaljenje zbog Vukove povrede.

Vaterpolo je sport u kojem posvećenost i strast ponekad mogu dovesti do manje kontrolisanih akcija, ali nikada nisam imao želju da ugrozim fizički integritet drugog igrača. U kontaktu sam sa Vukom od njegovog povratka u Srbiju. Želim mu brz oporavak i povratak u bazen kao i puno uspeha u nastavku sezone.

Hvala svima na razumevanju.

Srdačno, Vladan Spaić“, napisao je crnogorski vaterpolista.


tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK MarseljVK Jadran Herceg NoviVladan SpaićVuk Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara