Teodora Veličković (©MN Press)
Teodora Veličković (©MN Press)

Častan oproštaj Zvezde od Evrope na Vukojevićevom debiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.10.24. | 21:56

Srpske šampionke pobedile na Banjici nemački Blomberg sa 28:26 (15:13) u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali zbog poraza od -15 (24:39) u prvom duelu ispale iz međunarodnog takmičenja

Pirova pobeda osvajača duple krune u Srbiji. Rukometašice Crvene zvezde popravile su utisak iz prvog meča, kada su poražene u Nemačkoj od Blomberga – 24:39. U revanšu su na Banjici dobile rivala sa 28:26 (15:13). Jasno je bilo i pre ove utakmice da će najbolji srpski klub već na prvom stepeniku da završi takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Novi trener Zvezde Andreja Vukojević, koji je nasledio prethodne nedelje Sašu Boškovića, imao je odličan debi. Posle debakla u prvom duelu malo ko je očekivao trijumf, ali dobra igra crveno-belih, pre svega Aleksandre Stamenić i Teodrora Veličković. Do skoro reprezentativke Srbije postigle su po sedam golova.

Izabrane vesti

Povela je Zvezda sa 11:6, ali u nastavku su iskusne Nemice uspele da se vrate u meč, ali dobar finišu tima iz Ljutice Bogdana. Osim Stamenićeve i Veličkovićeve, Sara Garović je dala četiri pogotka, a po tri pivoti Jelena Agbaba i Katarina Mančić. Ana Kačarević je imala sedam odbrana. Kod gošći ubedljivo najbolja je bila Leticija Kist sa osam pogodaka.

Vicešampion Srbije Železničar iz Inđije lako se probio u drugo kolo EHF kupa posle dvomeča sa austrijskim Štokerauom. U revanšu u Sremu tim Vlade Šimičića je slavio sa 32:15, dok je u prvoj utakmici bilo 38:27 za srpski tim. Nevena Todorovski i Nataša Ćetković su postigle po pet golova, dok je blistala na golu reprezentativka Srbije, supertalentovana Tatjana Činku sa 17 odbrana.




tagovi

ŽRK Crvena zvezdaRK Železničar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara