(©Reuters)
(©Reuters)

Samo dva čoveka ispred Novaka: Đoković igra za mesto u Klubu 100

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.10.24. | 17:39

Konors i Federer imaju trocifren broj trofeja

Jedan veliki san Novak Đoković je ostvario u avgustu mesecu: postao je olimpijski šampion. I kompletirao je sve, baš sve što u svetu tenisa može da se osvoji. Zato, kako god da se 2024. godina završi, za njega će biti uspešna.

Ali, daleko od toga da nema nekih novih izazova za najvećeg tenisera sveta svih vremena. Jedan bi mogao da ispuni već sutra u Šangaju. Đokovića čeka finale protiv Janika Sinera, prvog reketa sveta, a pobeda bi donela srpskom asu još jedan korak u istoriju belog sporta.

Izabrane vesti

Naime, ukoliko Novak Đoković osvoji titulu, biće mu to 100. ATP trofej u karijeri. A, samo dvojica tenisera u istoriji ovog sporta su došla do trocifrenog broja pehara: rekorder je Džimi Konors, koji je osvojio 109 titula, s tim što je karijeru završio u 46. godini. Ne bi ni taj rezultat bio nedostižan za Đokovića kada bi odlučio da igra i neke slabije turnire, iz kategorije 250, međutim, on je više puta rekao da je u finišu karijere fokus na grend slemovima.

Na drugom mestu je Rodžer Federer, koji je u penziju otišao sa osvojena 103 pehara. On je „zbogom“ tenisu rekao kada je napunio 41 godinu. Podsećanja radi, Novak Đoković je u maju proslavio 37. rođendan. Ako bi odlučio da „juri lopticu“ do pete decenije, nema dileme da bi se primakao i Konorsovom rekordu, a Federerov učinak bi sasvim sigurno preskočio.

No, korak po korak. Najpre finale u Šangaju i „stotka“...


tagovi

Novak ĐokovićRodžer FedererDžimi Konors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara