Španci zabrinuti zbog prvog mesta kalkulišu kako mogu do drugog, Nemcima će možda trebati 7:0

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.11.22. | 09:26

Sve su to opcije o kojima pišu mediji na Pirinejima, Luis Enrike razmišlja potpuno drukčije...

Nemci su posle remija u derbiju dosadašnjeg dela šampionata u Kataru u odličnom položaju s obzirom na to u kakvom su bili pred utakmicu Japana i Kostarike. Španci, s druge strane, sve imaju u svojim rukama, u najboljoj su poziciji kada govorimo o komplikovanoj Grupi E, imaju prvo mesto na dlanu, samo da makar remijem s Japancima sklope šaku i završe posao. Međutim tamošnji mediji o drugoj temi razglabaju i pitaju se:

Da li i u kojoj meri Furiji odgovara da bude prva?

Izabrane vesti

Pa da pojasnimo o čemu se radi... Ukoliko bude najbolja u svojoj grupi četa Luisa Enrikea otišla bi u deo kostura gde se nalazi Brazil. Naravno, sve pod (najrealnijom) pretpostavkom da će Selesao osvojiti Grupu G, u šta malo ko sumnja. Španija, dakle, kao pobednik svoje grupe ide na drugoplasiranog iz F grupe (Maroko, Hrvatska ili Belgija), što nije smak sveta, ali zato bi je Brazilci sačekali već u eventualnom četvrtfinalu.

I to je već nemoguće izbeći ukoliko ste prvi u Grupi E. Ponavljamo, sve ovo dolazi u obzir ukoliko Titeov tim opravda epitet favorita i u preostalim utakmicama protiv Švajcarske i Kameruna, odnosno u osmini finala, gde će verovatno na Urugvaj, eventualno Portugal.

A šta se u međuvremenu dešava s drugoplasiranim iz Grupe E?

Naslovnica Marke kaže: Opasnost prvog mesta u grupiNaslovnica Marke kaže: Opasnost prvog mesta u grupi

Njegov je put do polufinala, makar na papiru, lakši. Ukoliko bi to, recimo, bila Nemačka, ona bi u osmini finala išla na prvog iz F grupe. Trenutni lider je Hrvatska, ali do prvog mesta lako može i Maroko. Uz neke luđe rezultate i Belgija...

U svakom slučaju, kada je u pitanju rival u osmini finala nema neke drastične razlike da li ste prvi ili drugi u Grupi E, ali za dalje već ima. Jer u četvrtfinalu drugoplasiranog čeka pobednik H1 - G2. Prema nekim projekcijama to bi mogao da bude okršaj Portugal - Švajcarska (radi se o ovoj ispod), međutim mi se svakako nadamo da će G2 ipak biti Srbija.

Bilo kako bilo, madridska Marka lakonski zaključuje da je lakši put do polufinala preko drugog mesta u Grupi E.

E sad, kako Španija može do drugog mesta?

Za takav scenario potrebno joj je da izgubi od Japana - recimo minimalno - a da Nemačka ne tuče Kostariku s više od šest golova razlike. Svaki ubedljiviji poraz Furije značio bi da je Nemačkoj potrebno manje golova kako bi je preskočila na tabeli. U ovakvom scenariju Japan bi bio prvi u grupi. To je kalkulacija s naslovne fotografije, po kojoj Španija senzacionalno ispada...

Ali kako Luisu Enrikeu ni na kraj pameti nije da kalkuliše, makar kako je sinoć izjavio ("Prosto je, izaći će ćemo i pobediti Japan"), da se vratimo realnijim varijantama.

1) Poraz Japana od Španije (bilo kakav) i trijumf Nemačke nad Kostarikom (bilo kakav), dalje bi vodio ekipu Hansija Flika.

2) Remi Španije i Japana (bez golova) i minimalna pobeda Nemačke takođe bi značili da u nokaut fazu ide Flikov sastav.

3) Remi Španije i Japana s golovima (1:1, 2:2, 3:3, 4:4...) uslovio bi Nemce da moraju da dobiju Kostariku s najmanje dva razlike kako bi prošli dalje.

4) Poraz Japana (bilo kakav) od Španije i remi u susretu Nemačke i Kostarike, dalje bi odveo selekciju iz Srednje Amerike.

5) Naposletku, Kostariku dalje vodi trijumf nad Nemačkom šta god da se dogodi na susretu Japan - Španija, pitanje je samo sa koje pozicije.



tagovi

Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara