Maksimilijano Salas (©AFP)
Maksimilijano Salas (©AFP)

Mogu li Bikovi da sruše maksimalni niz Studenata iz Aveljanede?

Vreme čitanja: 5min | čet. 09.05.24. | 23:09

Kopa Sudamerikana: RB Bragantino noćas (02.00) dočekuje Rasing u derbiju četvrtog kola

U verovatno odlučujućoj bici za najbolji tim Grupe H Kopa Sudamerikane, noćas (02.00) se na stadionu Nabi Abi Čedid u Bragansi sastaju RB Bragantino i Rasing. Budući da je u svom najboljem trenutku od početka sezone, Masa Bruta želi da uzvrati svom rivalu zbog neuspeha koji je pretrpeo na debiju ovog takmičenja, dok će Akademci, kao lideri svoje grupe, pokušati da zaleče rane izazvane neočekivanom eliminacijom u Kupu Argentine.

Biće to sigurno mnogo ujednačeniji meč nego u prvoj utakmici, kada Bragantino nije video boju lopte na gostovanju u južnom Buenom Ajresu, gde je poržen sa ubedljivih 3:0. Sa prednošću igranja pred svojim navijačima, ekipa Pedra Kaišinja na ovaj meč stiže kao favorit i uverena je da će ostvariti važnu pobedu, u okršaju liderom grupe. U prošlom kolu, tim iz unutrašnjosti Sao Paula susreo se sa Sportivo Lukenjom i potvrdio dominaciju na domaćem terenu pobedom sa 2:1 u veoma izjednačenom obračunu.

Izabrane vesti

Trenutno je klub na drugom mestu na tabeli plasmana Grupe H Kupa Sudamerikane, sa šest bodova, tri manje od lidera i tri iznad Kokimba, prvog tima van zone pristupa osmini finala turnira. Uprkos tome što je imao tri uzastopna remija u nacionalnim nadmetanjima, Bragantino je bio neporažen u sedam mečeva. Stoga su sigurni da će dodatno podići svoj nivo igre pred svojim navijačima, u pokušaju da se osvete rivalu za poraz koji je pretrpeo u Argentini.

02.00: (2,10) RB Bragantino (3,40) Rasing (3,60)

U poslednjem duelu uspeli su da remiziraju sa moćnim Flamengom, igrajući na svom terenu, rezultatom 1:1, ali s obzirom na težak trenutak kroz koji prolazi tim iz Rio de Ženeira, Bragantino je mogao i više. Iako nemaju problematične brojke u defanzivi, Masa Bruta je popustila i u pet od poslednjih šest utakmica, vadila je loptu iz sopstvene mreže. Ipak, kao domaci tim, mogu biti mnogo sigurniji i dominantniji sa pet pobeda u poslednjih šest utakmica.

U poslednjih pet h mečeva u svim takmičenjima, ostvarili su dve pobede i tri remija, bez poraz, pobedivši Korintijans i Sportivo Lukenjo, pored nerešenih isoda sa Fortalezom, Souzom i Flamengom. Igrajući kao domaći tim, na stadionu Nabi Abi Čedid, ekipa Red Bul Bragantina zabeležila je nedavni učinak sa sedam pobeda, tri remija takođe bez poraza u poslednjih deset odigranih mečeva.

Rasing, s druge strane, predstavlja argentinski fudbal i može se pohvaliti maksimalnom stopom uspešnosti u dosadašnjim mečevima Kopa Sudamerikane,a u slučaju nove pobede, može osigurati svoju klasifikaciju u narednu fazu takmičenja dva kola pre kraja grupne faze. Međutim, argentinski tim će ući na teren kao autsajderi. Štaviše, tim dolazi pod velikim pritiskom da se oporavi nakon što je rano eliminisan u Kupu Argentine posle nedavnog iznenadnog poraza od drugoligaša Taljeresa iz Remedios Eskalade. Na kraju krajeva, igrali su veoma loše, gde su na kraju izgubili sa 2:1, golom Dijega Guzmana u četvrtom monutu nadoknade vremena, i to u trenutku kada je rival bio sa igračem manje na terenu.

Iz Rasing ne poriču da su bili van konkurentnosti u tom meču i rezultat ide u prilog ovom argumentu. Uostalom, to je bio jedini put da nisu pobedili u poslednjih osam utakmica, što je prvi poraz u poslednjih devet nastupa. Štaviše, ekipa je igrala veoma dobro kolektivno, briljirajući kako defanzivno, tako i u ofanzivi, i nisu primili gol u četiri od poslednjih šest utakmica, postižući u proseku više od dva gola po utakmici u ovom periodu

Sastav Gustava Kostasa će svoj meč u sklopu 4. kolu Grupe H, započeti sa prvog mestu, sa devet bodova, tri iznad Red Bul Bragantina, koji se trenutno nalazi na drugom mestu. Njihov poslednji meč na kontinentalnoj sceni, bila je pobeda rezultatom 2:1 protiv čileanskog Kokimba na strani. U poslednjih pet zvaničnih mečeva, Akademci iz Aveljanede su zabeležili četiri pobede, bez remija uz samo jedan poraz. U tom periodu, savladali su Lanus, Red Bul Bragantino, Belgrano i Kokimbo, pored poraza od Taljeresa (R.E). Kao gost, Rasing je zabeležio nedavni učinak sa sedam pobeda, dva remija i samo jednim porazom u poslednjih deset odigranih mečeva.

04.00: (1,37) Universidad Katolika (4,80) Union La Kalera (9,00)

Uprkos tome što je pretrpeo težak poraz u uvodnom kolu kada su gostovali na El Silindru, Bragantino ovoga puta stiže uveren da će postići bolji ishod. Ipak, tim iz Sao Paula je pokazao zapažen napredak poslednjih nedelja, među najbolje plasiranim je u Brazilu i već je dokazao svoju vrednost u drugim prilikama. Sa druge strane, Rasing je pred ovaj duel imao slobodnu čitavu nedelju bez ostalih obaveza i na ovo gostovanje stiže sa prioritetom da ostane ne poražen i zadrži lidersku poziciju u grupi, što bi mu olakšalo put ka osminifinala pred početak drugog dela sezone u nacionalnim okvirima

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

KOPA SUDAMERIKANA - 4. KOLO

GRUPA A

Sreda

Sezar Valjeho - Independijente Medeljin 1:5 (1:2)

/Velez 21 - Leon 15, 45, Garsija 59, Monsalve 73, Perlaza 79/

Olvejz Redi - Defensa i Hustisija 3:0 (1:0)

/Rodriges 11, da Silva 47, Kueljar 50/

GRUPA B

Sreda

Alijansa - Kruzeiro 0:3 (0:1)

/Silva 41, Gomes 49, Elijas90/

Petak

04.00: (1,37) Universidad Katolika (4,80) Union La Kalera (9,00)

GRUPA C

Četvrtak

23.55: (1,63) Belgrano (3,60) Delfin (6,25)

Odloženo

Real Tomajapo - Internasional

GRUPA D

Četvrtak

Nasional Potosi - Fortaleza 4:1 (2:1)

/Kaljeho 6, Prost 37, Gera 70, Alvarez 90+3 - Lusero 16/

Sportivo Trinidense - Boka Juniors 1:2 (1:0)

/Andrada 45 - Figal 70, Kavani 90+2/

GRUPA E

Sreda

Sportivo Amelijano - Danubio 2:1 (2:1)

/Valdez 35, Gonzales 41 - Anheta 8/

Rajo Zulijano – Atletiko Paraense 1:5 (0:3)

/Očoa 63 – Eskivel 22, Mastrijani 33, 37, Madson 75, Felipinjo 82/

GRUPA F

Utorak

Rasing Montevideo - Argentinos Juniors 2:1 (2:1)

/Veron 20, de los Santos 27 - Gondu 32/

Nasional Asunsion - Korintijans 0:2 (0:0)

/Juri Alberto 75, Fransa 90/

GRUPA G

Četvrtak

Kujaba – Metropolitanos 3:0 (1:0)

/ Sobral 39, Pita 69, 83/

Petak

04.00: (2,85) Deportivo Garsilaso (3,20) Lanus (2,55)

GRUPA H

Sreda

Sportivio Luguenjo – Kokimbo 0:0

Petak

02.00: (2,10) RB Bragantino (3,40) Rasing (3,60)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaKopa SudamerikanaBragantinoRasing Klub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara