Džejms Naneli (Star sport)
Džejms Naneli (Star sport)

Naneli o Jokićevoj MVP nagradi: Pljačka!

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.05.24. | 17:42

Partizanov košarkaš deli mišljenje Šakila O'Nila

Treći put u karijeri je Nikola Jokić izabran za najkorisnijeg igrača ligaškog dela NBA lige ali njegova MVP titula je ovog puta izazvala podeljena mišljenja. Prvi među nezadovoljnima izborom Jokića je bio Šekil O'Nil koji smatra da je MVP priznanje zaslužio Šej Gildžes Aleksander iz Oklahome a njegovo mišljenje deli i Partizanov koašrkaš Džejms Naneli.

Na društvenim mrežama se pojavila zanimljiva objava u kojoj piše da je Kanađanin prvi košarkaš od 1967. godine koji je u sezoni beležio preko 30 poena po utakmici igrajući za provoplasirani tim Zapada i da nije osvojio pomenutu nagradu. Na objavu se komentarom nadovezao Džejms Naneli i kratko poručio:

Izabrane vesti

Pljačka”.

Kada mu je jedan od Partizanovih navijača odgovorio da prihvati Jokićevu MVP titulu kao zasluženo, opet se oglasio:

“Nisam te pitao za mišljenje i možeš da me otpratiš. Ti i svi ostali sa svojim osećanjima”.  

Na društvenim mrežama se pojavilo i istraživanje o dosadašnjim osvajačima MVP nagrade i saigračima koje su imali na putu do tog priznanja. Po jednoj od tih tabela, Jokić je jedini MVP koji za devet sezona u ligi u ekipi nije imao nijednog trenutnog, aktuelnog ol-star igrača, člana neke od tri idealne petorke sezone ili člana najbolje odbrambene petorke. Poenta ove računice bi bila da Jokić nema dovoljno dobre saigrače što suštinski nije tačno jer su Džamal Mari, Aron Gordon ili Majkl Porter Džunior bolji igrači od nekih košarkaša koji su igrali ol-star ili bili u najboljim petorkama.

Takođe, nije tačno da Jokić nikada nije igrao sa ol-star saigračem. Veteran Diandre Džordan je već dve godine član Denvera a tokom karijere bio ol-star igrač, član najboljih petorka sezone i najboljih defanzivnih petroka. Ipak, u Denveru ima minornu ulogu i retko ulazi sa klupe, a prošle sezone u plej-ofu je dobio šansu po nekoliko minuta u četiri utakmice odigravanja.


tagovi

Džejms NaneliNikola Jokić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara