Valentin Karboni (©AFP)
Valentin Karboni (©AFP)

Skaloni otkrio karte za Kopa Ameriku: Klinac iz Monce ‘izbacio’ Koreu sa spiska

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.06.24. | 18:37

Argentinci sa 21 šampionom sveta iz Katara brane titulu u Južnoj Americi

Pokorio je svet pre godinu i po dana, sada će pokušati da odbrani tron u Južnoj Americi. Selektor Argentine Lionel Skaloni objavio je spisak od 26 igrača za predstojeći turnir Kopa Amerika na kojem će Gaučosi braniti titulu osvojenu pre tri godine.

Na njemu 21 fudbaler koji je pre godinu i po dana osvjio Mundijal u Kataru i jedno veliko iznenađenje - Valentin Karboni (19). Ofanzivni vezista Intera, koji je prošle sezone na pozajmici u Monci u svojoj debitantskoj sezoni pokazao da ima ogroman potencijal prošao je poslednji Skalonijev 'filter' i izborio se za mesto na konačnom spisku.

Izabrane vesti

Karboni se sinoć protiv Gvatemale, u generalnoj probi za Kopa Ameriku, u svojoj tek drugoj utakmici za seniorsku reprezentaciju - debitovao krajem marta protiv Kostarike - našao u startnoj postavi i odradio vrlo dobar posao. Pravio je ogromne probleme rivalu po desnom boku, u finišu prvog poluvremena iznudio i penal te je Skaloni odlučio da ga povede na kontinentalnu smotru.

Tako je 19-godišnji fudbaler 'oteo' mesto Anhelu Korei, koji je platio ceh nešto slabijoj sezoni u Atletiku. Korea se, podsećaju argentinski mediji, nije našao ni na konačnom spisku za prethodni Mundijal, ali je na kraju otputovao u Katar nakon što se Niko Gonzalez povredio.

Pored Koree sa šireg spiska otpali su još Valentin Barko i Leonardo Balerdi, kojima su se davale šanse da se nađu među 26 igrača prvenstveno zbog nešto slabije fizičke spreme Markosa Akunje i Hermana Pecelje, ali kako su obojica iskusnih defanzivaca ubedili Skalonija da su spremni, znatno mlađi i neiskusniji tandem moraće da sačeka neku narednu priliku.

Od igrača koji su bili deo tima što je pre godinu i po dana pokorio svet pored Koree nema još Tijaga Almade, Papua Gomeza, Paula Dibale i Huana Fojta.

Predstojeći turnir Kopa Amerika održaće se od 20. juna do 14. jula u Sjedinjenim Američkim Državama, a Argentina se nalazi u Grupi A sa Peruom, Čileom i Kanadom.

SPISAK ARGENTINE

GOLMANI: Emilijano Martinez (Aston Vila), Heronimo Rulji (Ajaks), Franko Armani (River Plejt)

ODBRANA: Kristijan Romero (Totenhem), Lisandro Martinez (Man. Junajted), Lukas Martinez Kvarta (Fjorentina), Herman Pecelja (Betis), Nikolas Otamendi (Benfika), Nikolas Taljafiko (Lion), Markos Akunja (Sevilja), Nauel Molina (Atletiko Madrid), Gonzalo Montijel (Notingem Forest)

VEZNI RED: Gvido Rodrigez (Betis), Leandro Paredes (Roma), Aleksis Makalister (Liverpul), Rodrigo de Pol (Atletiko Madrid), Ezekel Palasios (Bajer Leverkuzen), Enco Fernandez (Čelsi), Valentin Karboni (Monca)

NAPAD: Alehsandro Garnaćo (Man. Junajted), Niko Gonzalez (Fjorentina), Lionel Mesi (Inter Majami), Anhel Di Marija (Benfika), Lautaro Martinez (Inter), Hulijan Alvarez (Man. Siti)


tagovi

Kopa Amerikafudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara