Mihailo Ivanović i Dejan Zukić (©Star Sport)
Mihailo Ivanović i Dejan Zukić (©Star Sport)

Vošin biser od šoka do vere da može u Nemačku: Bilo bi to ostvarenje dečačkih snova

Vreme čitanja: 4min | ned. 19.05.24. | 08:00

"Pričalo se da ću biti pozvan u mladu reprezentaciju, tome sam se nadao, ovome, iskreno, nisam. Bio sam stvarno u šoku. Juče, kada sam došao kući, nazvao me je kapiten Dejan Zukić. On je bio taj koji mi je prvi saopštio sjajne vesti", kaže Mihailo Ivanović

Ako je suditi po širem spisku Dragana Stojkovića Piksija, Mozzart Bet Superliga doživljava ozbiljan procvat. Uostalom, to potvrđuje i činjenica da su čak osmoraca igrača iz najkvalitetnijeg ranga srpskog fudbala zauzelo mesto među kandidatima za dres reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Talas mladih fudbalera, koji je na delu u srpskom fudbalu, predvodi talentovani napadač Vojvodine Mihailo Ivanović.

Biser Lala zablistao je ovog proleća pod dirigentskom palicom Božidara Bandovića, postigao je ukupno devet golova u Mozzart Bet Superligi ove sezone, a sve to nije promaklo selektoru Stojkoviću, koji ga je uvrstio među petoricom napadača na spisku.

Izabrane vesti

Vest o pozivu prvobitno je izazvala šok kod talentovanog igrača, jer nije mogao ni da nasluti da bi tako nešto moglo da se dogodi. A onda je usledilo veliko oduševljenje i satisfakcija zbog uloženog truda i ostvarenih rezultata.

"Neverovatan osećaj, stvarno. Zvali su me sa svih strana, svi čestitaju. Mogao sam samo da sanjam ovako nešto. Pričalo se da ću biti pozvan u mladu reprezentaciju, tome sam se nadao, ovome, iskreno, nisam. Bio sam stvarno u šoku. Juče, kada sam došao kući, nazvao me je kapiten Dejan Zukić. On je bio taj koji mi je prvi saopštio sjajne vesti", rekao je vidno uzbuđeni Ivanović na početku razgovora za Mozzart Sport.

Mladi Vošin golgeter se našao u društvu četvorice napadača, Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića, Luke Jovića i Petra Ratkova. Koliko je bila ozbiljna konkurencija pokazuje činjenica da mesta na širem spisku nije bilo za Dejana Joveljića, koji ima odličnu godinu u Los Anđeles Galaksiju.

"Ne znam šta bih vam rekao, stvarno je čast i privilegija naći se na spisku sa takvim imenima, ali sam tek sad motivisan da još više napredujem i pokažem koliko vredim. Ovaj poziv stvarno predstavlja krunu naše čitave ekipe. Zaista želim da zahvalim svim saigračima, jer da nije bilo njih, ne bi bilo ni ovoga".

Konkurencija je žestoka, ali Vošin biser potajno veruje da može da se nađe i u Nemačkoj.

"Voleo bih, naravno, to je moj san. Nigde ne žurim, ali stvarno bih voleo da odem na Evropsko prvenstvo, bio bilo ostvarenje dečačkih snova".

Dobijao je Ivanović šansu u Vojvodini od početka sezone, ali je eksplodirao dolaskom Božidara Bandovića. Iskusni strateg je bio taj koji na najbolji način iskoristio njegov napadački potencijal i igru čitave ekipe postavio onako kako mladom napadaču najviše odgovara.

"I njemu takođe želim da se zahvalim. Moram da kažem da je u pitanju jedan veliki gospodin i izuzetan taktičar. Stvarno je postavio igru na pravi način, svi u ekipi dišemo jedni za druge i to se pokazalo i kroz odlične rezultate".

Mihailo Ivanović (©Star Sport)Mihailo Ivanović (©Star Sport)

Bandović je stvorio ozbiljan takmičarski tim, koji ni ekipa kvaliteta Crvene zvezde, ne sme da potceni pred finale Kupa Srbije na Lagatoru (utorak, 20.15).

"Ne sme sigurno. Mogu da kažem da je fudbal koji igramo jedan od najlepših u Mozzart Bet Superligi. Odlično smo namešteni na terenu, svi se dobro slažemo. Zdrava smo ekipa i zdrava sredina, što je najvažnije".

Finale kupa će gledati kompletna srpska javnost, selektor Dragan Stojković i njegov stručni štab. Biće to idealna prilika da Ivanović na delu potvrdi sopstveni potencijal i mogućnostu.

"Baš tako. Ta utakmica će za mene predstavljati dodatni motiv, da pružim 200 odsto od svojih mogućnosti, potvrdim kvalitet i podignem se za još jedan stepenik na putu ka svojim snovima. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa Crvenom zvezdom, u poslednjem okršaju na Karađorđu smo odigrali vrlo dobro i stvarali prilike, nadam se da to možemo da ponovimo i u utorak i dođemo do trofeja".

Pred Vojvodinom su dve meč lopte za Evropu. Ako Bandovićev tim ne uspe da iskoristi prvu, pokušaće da iskoristi drugu u subotu protiv Mladosti iz Lučana. Ipak, u prvom planu je veliko finale, koje je trenutno prioritet za Lale.

"Uvek je pozitivna tenzija pred ovakve utakmice, što se kaže rade leptirići u stomaku. O Mladosti trenutno ne razmišljamo, već samo o meču protiv Crvene zvezde".

Novi Sad je na nogama, vojvodinaši se spremaju da podrže svoj tim u borbi za pehar državnog kupa.

"Stvarno je tako, siguran sam da će naši navijači popuniti deo stadiona namenjen nama. Takođe, biće i ljudi koji će dolaziti sa strane, verujem da ćemo imati odličnu podršku u Loznici".

Mihailo Ivanović smatra da su šanse njegove ekipe uvećane činjenicom što se finale ne igra u Beogradu, već na neutralnom terenu.

"Naravno, verujemo da imamo veće šanse. Oni su u Beogradu, što se kaže, na svome. Ovo će biti pravo odmeravanje snaga, pravi derbi. Siguran sam da će biti dobra utakmica i da će detalji odlučiti", poručio je Mihailo Ivanović.



tagovi

Dejan ZukićDragan Stojković PiksiMihailo Ivanovićfudbalska reprezentacija SrbijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara