Uertas (MN Press)
Uertas (MN Press)

Barsa iščupala pobedu na startu plej-ofa: Kajl Gaj ne može sve sam

Vreme čitanja: 1min | ned. 19.05.24. | 15:47

Katalonci poveli u četvrtfinalnoj seriji španske lige

Zanimljivo popodne u najvećem gradu Katalonije obeleženo je duelom između Barselone i Tenerifa, u kome je domaći tim slavio 96:86.

Da je špansko prvenstvo verovatno najkvalitetnije u Evropi najbolje se videlo na primeru Baskonije koja je igrala plej-of Evrolige, dok u domaćem prvenstvu nije uspela da se plasira u naredni krug takmičenja. Dobili smo novu potvrdu te teze, jer se Tenerife odlično držao tokom većeg dela duela i propisno je namučila favorizovanog evroligaša.

Izabrane vesti

Najustaknutiji pojedinac meča bio je Kajl Gaj, momak koji se u pominjao i kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde, kad je postalo jasno da u Panatinaikosu nema mesta. Amerikanac je postigao 33 poena (6/12 za dva, 5/13 za tri) i bio najzaslužniji što je gostujuća ekipa bila i više nego dostojan protivnik u ovom duelu. Osim njega se u ekipi sa Tenerifa istakao iskusni Marselinjo Uertas, koji je bio na pragu dabl-dabl učinka (17 poena, devet asistencija).

U pobedničkom sastavu dominirao je nekadašnji NBA košarkaš, Džabari Parker sa 23 poena. Najveću podršku pružio mu je Aleks Abrines koji je dodao 19 poena.

Domaćin je na veliku pauzu otišao sa svega četiri poena prednosti, dok se ta prednost istopila do kraja treće deonice. Susret je rešen u poslednjem kvartalu duela koji je Barselona okončala rezultatom 24:14 u svoju korist.

Naredni duel ove dve ekipe, u seriji koja se igra na dve pobede, na programu je 23. maja i domaćin će biti ekipa Tenerifa.


 



tagovi

KK BarselonaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara