Olivije Ziru i Ben Šilvel (©Reuters)
Olivije Ziru i Ben Šilvel (©Reuters)

Posle samo devet utakmica Čelsi daje Tijagu Silvi novi ugovor

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.11.20. | 14:38

Brazilac oduševio, Lampard uverava da ima mesta za Žirua, ali bi francuski napadač da ide

Čelsi je pronašao ritam, posle poraza od Totenhema u osmini finala Liga kupa vezao je deset mečeva bez poraza, minulih šest je dobio. Poslednji u tom nizu, protiv Rena u četvrtom kolu grupne faze Lige šampiona, potpisao je golom u sudijskoj nadokandi Olivije Žiru.

Francuz je i ove sezone u drugom planu kod Frenka Lamparda, novajlija Timo Verner i odlični Tejmi Ejbraham su ispred iskusnog napadača, pa Žiru priliku dobija na kašičicu. A koristi je, baš kao protiv Rena, pa je jasno da Lampard želi da ga zadrži i pored činjenice da je prvak sveta iz 2018. godine izjavio da će u januaru odlučiti o sudbini i da bi mogao da ide kako bi bio standardan, sa željom da se izbori za mesto u reprezentaciji na predstojećem Prvenstvu Evrope.

Izabrane vesti

"Imam problem, jer imam Temija koji igra dobro, kao i prošle godine. Imam i Olija, uvek doprinese sa velikim profesionalizmom. Dva igrača na sličnoj poziciji se bore za mesto. To je dobar problem. Žiru će dobiti minute, jer imamo gust raspored, igramo dvaput sedmično, izjavio je Lampard, koji jasno želi da zadrži Francuza.

Žiru je na Stamford Bridž stigao u januaru 2018. godine iz Arsenala za 17.000.000 evra, zabeležo 96 utakmica i postigao 30 golova, a ugovor mu ističe na kraju sezone. Januar je poslednja šansa da Čelsi bar nešto ućari. Podsetimo, za Žirua su u prethodna dva prelazna roka bili zainteresovani klubovi iz Premijer lige, Serije A, Francuske, Škotske, pa nije iskključeno da se neko od njih ponovo aktivira na tržištu. Pre svega, Inter i Lacio.

Kad smo kod iskusnijih fudbalera Čelsija, novajlija Tijago Silva je oduševio igrama u poslednje vreme i sva je prilika da će se zadržati u Londonu duže od jedne sezone. Iskusni Brazilac koji je stigao kao slobodan igrač iz Pari Sen Žermena pred kraj leta, ima ugovor do juna 2021, a kako javlja Skaj sports, dobrim igrama na dosadašnjih devet utakmica u svim takmičenjima je ubedio upravu da mu produži saradnju. Plavci imaju opciju po kojoj automatski mogu da produže saradnju Tijagu Silvi do leta 2022. godine u klubu i sva je prilika da će je iskoristiti.

Pregovori sa bivšim igračem Milana i Pari Sen Žermena još nisu počeli, očekuje se da će igrač i čelnici sesti za sto posle Božića i tad utanačiti detalje saradnje

Podsetimo, Čelsi je na Silvinom debiju primio tri gola za prvo poluvreme protiv Vest Bromvič Albiona. Jeste novi defanzivac bio direktan krivac za jedan od njih, ali je od tog trenutka značajno podigao nivo igre, pa su Plavci matirani samo jednom u naredna četiri meča u Premijer ligi sa Silvom u ekipi.

Čelsi za vikend očekuje važan meč u Premijer ligi, u nedelju (17:30h) dočeke lidera na tabeli, ekipu Totenhema, pobedom bi mogao da izbije na prvo mesto.



tagovi

Olivije ŽiruTijago SilvaČelsiFrenk Lampard

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara