©Reuters
©Reuters

Osimen bi i zatvorenih očiju pogodio protiv Udinezea, ali šta to vredi ovakvom Napoliju...

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.05.24. | 22:50

Ekipa Frančeska Kalcone vodila do pred sam kraju, ali nije uspela da sačuva pobedu

Otkako se 1995. godine vratio u Seriju A, Udineze je bio redovan član italijanske elite sve do ove sezone kada je dospeo u situaciju da mora da strepi za prvoligaški status. Ipak, tračak nade u borbi za opstanak fudbalerima sa Friulija ulio je bod koji su u poslednjem meču 35. kola pred svojim navijačima izborili protiv Napolija – 1:1 (0:0).

Bod do kojeg su došli u samom finišu meča. Napoli je od 51. minuta imao prednost zahvaljujući Viktoru Osimenu, koji ne propušta priliku da zagorča život Zebrama, ali je pogotkom u nadoknadi Ajzak Sakses sprečio četvrti uzastopni poraz ekipe Fabija Kanavara u Udinama...

Izabrane vesti

Udineze, prvi tim ispod crte, ovim bodom smanjio je zaostatak za Empolijem i Frozinoneom na dva, a da će borba za opstanak do samog kraja obećava i raspored u preostale tri runde, budući da će se belo-crni sastati sa obe pomenute ekipe. Rekli bismo - najpravedniji način da se odluči ko ostaje u Seriji A, a ko ispada.

Napoli posle četvrte uzastopne utakmice koju nije uspeo da dobije ne može da bude siguran ni da će igrati Ligu konferencije, jer iako je sa 51 bodom trenutno na sedmoj poziciji, Fjorentina sa kojom će ukrstiti koplja za dve nedelje, a koja ima meč manje, mogla bi lako da ga preskoči.

Mada kako igra, pitanje je da li Napoli i zaslužuje da se plasira u Evropu i kako bi ovakav predstavljao italijanski fudbal na Starom kontinentu. Jedina svetla tačka u turobnoj sezoni je Viktor Osimen, a i on će na leto gotovo izvesno napustiti klub. I zato mu je možda večerašnji pogodak, 15. prvenstveni, a ukupno 17. u sezoni možda bio i poslednji u dresu tima sa stadiona Dijego Maradona.

Otkako se nastanio na jugu Italije postigao ih je 76 za Napoli, a samo je mrežu Sasuola u ove četiri sezone tresao u više navrata od Udinezeove. Na svakoj od šest mečeva protiv današnjeg rivala makar po jedan gol. Niz je nastavio i ove večeri na Friuliju zakucavši u mrežu loptu posle centaršuta Matea Politana. Desetak minuta pre kraja uspeo je još jednom, ali mu je pogodak poništen zbog ofsajda, ubrzo je imao još jednu priliku da stavi tačku, a pošto nije, Napoli je surovo kažnjen što ranije nije rešio pitanje pobednika.

Jer iako tokom čitavog meča Udineze gotovo da nije pretio, kada jedan tim više od tri meseca ne ume da sačuva mrežu, samo je pitanje vremena kada će kapitulirati. Napoliju se to dogodilo u najgorem mogućem trenutku. Sakses je u drugom minutu nadoknade na loptu koju mu je glavom spustio Tomas Kristensen natrčao ispred Lea Ostigora i sa pet metara matirao Aleksa Mereta.

SERIJA A – 35. KOLO

Petak

Torino - Bolonja 0:0

Subota

Monca - Lacio 2:2 (0:1)

/Đurić 75, 90+2 - Imobile 11, Vesino 83/

Sasuolo - Inter 1:0 (1:0)

/Lorijente 20/

Nedelja

Kaljari - Leče 1:1 (1:0)

/Mina 26 - Krstović 84/

Empoli - Frozinone 0:0

Verona - Fiorentina 2:1 (1:1)

/Lazović 13, Noslin 59 - Kastrovili 42/

Milan - Đenova 3:3 (1:1)

/Florenci 45, Gabija 72, Žiru 75 - Retegi 5pen, Ekuban 48, Tšau 87ag/

Roma - Juventus 1:1 (1:1)

/Lukaku 15 - Bremer 31/

Ponedeljak

Salernitana - Atalanta 1:2 (1:0)

/Čauna 18 - Skamaka 57, Kopmejners 63/

Udineze - Napoli 1:1 (0:0)

/Sakses 90+2 - Osimen 51/



tagovi

UdinezeNapoliSerija AViktor Osimen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara