Luka Gojković i Marko Stamenić (©MN Press)
Luka Gojković i Marko Stamenić (©MN Press)

Utrkivanje Mađara za moravičkog Ćavija, neki ne mogu ni da ga plate

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.05.24. | 21:45

Najbolji fudbaler Javora Luka Gojković mogao bi među severne susede

Bori se ivanjički superligaš svim silama ovog proleća da očuva status učesnika najvišeg ranga, a na četiri kola do završetka sezone fudbaleri Javora su na 14. mestu u poziciji baraža za opstanak, sa tri boda više od pančevačkog Železničara. To je značajno lošije u odnosu na situaciju od pre samo tri kola, kada je Javor bio iznad crte i šest bodova udaljen od zone eliminacije u niži rang.

U slučaju ostanka u najvišem rangu srpskog fudbala, imaće uprava Ivanjičana težak zadatak da koliko je god moguće sačuva igrački kadar za sledeću sezonu. Jednog momka, čini se neće uspeti da sačuva. Luka Gojković, poznat po nadimku "Ćavi", pokazao je najviše od svih igrača Ivanjičana tokom tekuće sezone, a prema rečima menadžera 25-godišnjeg ofanzivnog veziste Nikole Orovića, za Gojkovića se interesuju mađarski klubovi.

Izabrane vesti

"Mogu da potvrdim da postoji interesovanje za Luku Gojkovića iz najvišeg ranga mađarskog fudbala. Dva kluba su nas kontaktirala, ali jedan od njih trenutno ne bi mogao da plati njegov transfer, rekao je za tamošnje medije Orović.

Gojković je beogradsko dete, polaznik škole BSK Borče, uvek se isticao jačom levom nogom, a ove sezone dao je tri gola, uz sedam asistencija na 32 utakmice. Prema podacima Transfermarkta najvredniji je igrač tima sa vrednošću od 850.000 evra. Luka ima važeći ugovor do decembra 2025. sa Ivanjičanima.

Videćemo šta će budućnost doneti, u svakom slučaju mogu da kažem i u Lukino ime, bili bismo srećni kada bi mogao da nastavi karijeru u Nemzeti Bajnoksag (prim.aut najviši rang u Mađarskoj), dodao je Orović, koji je istovremeno demantovao spekulacije da je FK Ujpešt jedan od zainteresovanih klubova.

Pre Javora, Gojković je na seniorskom nivou nosio dresove Rada, IMT-a i OFK Bačke.Član Ivanjičana postao je leta 2022. kada je napustio Građevinare. Ovo nije prvi put da se pominje mogućost inostranog angažmana za momka rođenog 1999. godine, pošto se zimus dovodio u vezu sa danskim Orhusom.


tagovi

Luka GojkovićJavor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara