Deklan Rajs i Dejvid Mojes (©AFP)
Deklan Rajs i Dejvid Mojes (©AFP)

Da je imao Rajsa, možda bi bilo drugačije: Vest Hem potvrdio - Mojes odlazi na kraju sezone

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.05.24. | 21:44

Naslediće ga Đulen Lopetegi

Najavljeno je još pre nekoliko nedelja, večeras je i potvrđeno. Dejvid Mojes napustiće Vest Hem po završetku sezone, saopštili su iz londonskog kluba.

Definitivna odluka Čekićara dolazi samo dan nakon debakla od Čelsija (0:5) na Stamford Bridžu posle kojeg je niz londonskog kluba bez pobede produžen na šest utakmica u svim takmičenjima.

Izabrane vesti

U prvenstvu su na poslednjih devet ostvarili samo jednu, pa je dva kola pre kraja postalo jasno da posle tri uzastopne sezone u Evropi Vest Hem naredne godine neće učestvovati ni u jednom od tri kontinentalna takmičenja. Dovoljan razlog da Uprava Čekićara ne produži ugovor sa 61-godišnjim škotskim strategom, mada su na London stadionu već dugo razmišljali o rastanku. Jer Vest Hem je u 2024. godini dobio samo četiri od 24 utakmice u svim takmičenjima, a na sedam mečeva od starta sezone primio je četiri i više golova...

Na pitanje zbog čega je Vest Hem pretrpeo toliko ubedljivih poraza ove sezone Mojes je dao zanimljiv odgovor.

"Deklan Rajs. Imali smo najboljeg veznog fudbalera u zemlji koji nas je štitio, verovatno zaustavljajući 50 odsto protivničkih napada. To vas čini defanzivno boljim timom. Našoj odbrani je falila zaštita, jednostavno nam je falilo dobre defanzive. Nismo bili dovoljno dobri u tim stvarima na mnogo utakmica ove sezone", izjavio je na jučerašnjoj konferenciji Mojes.

Bivši trener Mančester Junajteda i Evertona je u dva mandata na klupi Vest Hema vodio londonski klub na 259 utakmica, a prošle godine doneo mu je i trofej Lige konferencije.

"Uživao sam u poslednje četiri i po godine u Vest Hemu, a klub je u boljoj poziciji nego kada sam se vratio 2019. godine. Kada sam se pridružio Vest Hemu po drugi put, klub je bio jedno mesto iznad zone ispadanja i bilo je sjajno ostvariti tri uzastopna plasmana u Evropu", poručio je Škot u oproštajnoj poruci navijačima."

Engleski mediji tvrde da će Mojesa u Vest Hemu naslediti Đulen Lopetegi. Atletik piše da je londonski klub već postigao dogovor sa španskim strategom, koji je od napuštanja Vulverhemtpona pred početak aktuelne sezone odbio nekoliko engleskih, španskih i saudijskih klubova. Bajern se u nedostatku boljih rešenja tokom ponedeljka ponovo raspitivao za zdravlje 57-godišnjeg trenera, ali je ovaj već dao reč Čekićarima.



tagovi

Dejvid MojesDeklan RajsĐulen LopetegiVest Hem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara