(© Reuters)
(© Reuters)

Nemanja Matić ima novog trenera

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.11.23. | 09:41

Žulijen Stefan se vratio u Ren

Teško je oceniti šta su bili razlozi, uvek su dublji od golim okom vidljivih, ali okidač je predstavljao poraz od poslednjeg Liona. Kad je u minulom kolu Lige 1 izgubio kod kuće od bivšeg kluba, Bruno Ženesio je shvatio da je okončao misiju u Renu.

Tokom vikenda to je i zvanično potvrđeno. Kao razlozi rastanka navedeni su „lični motivi“, mada je svima jasno da provereni strateg nije uspeo da unapredi ekipu i da tek 13. pozicija na tabeli francuskog prvenstva ne zadovoljava ambicije kluba iz Bretanje. Zato su na Roazon parku reagovali i pozvali Žulijana Stefana da se vrati.

Izabrane vesti

A 43-godišnji stručnjak je prihvatio, pa će dve i po godine od okočanja prethodnog mandata početi novi na klupi Rena. Zvanično će medijima biti predstavljen tokom ponedeljka, a onda krenuti pripreme za susret 13. kola Lige 1, sa Remsom, 26. novembra, kad će ekipa Nemanje Matića probati da popravi utisak s početka sezone. Malo bolje izgleda u Ligi Evrope, gde je dva kola pre kraja grupne faze prva u konkurenciji Viljareala, Panatinaikosa i Makabija iz Haife, ali prioritet je šampionat Francuske.

Žulijen Stefan je bio u Renu kad je ostvaren najbolji plasman u 21. veku, probojem na treće mesto 2020. Osim toga, osvojio je Kup Francuske 2019. kad je u finalu penalima bio bolji od Pari Sen Žermena, a afirmisao je i nekoliko zanimljivih igrača od kojih je najpoznatiji, Eduardo Kamavinga, kasnije prodat Real Madridu. U međuvremenu je Stefan dve godine bio angažovan u Strazburu.


tagovi

Francuska Liga 1Liga 1Nemanja Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara