Florijan Virc (©Reuters)
Florijan Virc (©Reuters)

Bajern se nada Vircu leta 2025, Alijanc arena bi mu bila samo usputna stanica

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.05.24. | 18:52

Nemcu je cilj da igra u inostranstvu jednog dana, Minhen bi mogao da bude samo premosnica, verovatno do Premijer lige

Dok traje potraga za novim trenerom i ređaju se promašaji u pokušajima da se dobije nečija naklonost, Bajern intenzivno razmišlja i o budućnosti ekipe, odnosno onima koji bi trebalo da dodatno podmlade i unaprede tim kada za to dođe pravo vreme.

U skladu sa tradicijom zbog čega je minhenski gigant najomraženiji u Nemačkoj, prva ideja je Florijan Virc. Ofanzivni vezista Bajera igra sezonu iz snova, doneo je klubu prvu titulu u Bundesligi, ali još nije gotovo jer može da se završi osvajanjem i evropskog pehara čime bi se zaokružila fantastična priča.

Izabrane vesti

Virc je uveliko na ceni, prvi čovek Bajera Fernando Karo je već izjavio kako ga neće pustiti za manje od 150.000.000 evra, što je čak i za silu kakva je Bajern previše novca. No, zato se direktor Maks Eberl nada da bi trenutno možda i najbolji nemački fudbaler mogao da izabere Minhen ne ovog, već leta 2025. godine.

“Ako bi igrač kakav je Virc dostupan, naravno da bismo razmislili o tome da ga dovedemo. Naravno, uvek postoji i onaj momenat da igrač odbije transfer“, rekao je Eberl.

Izvori bliski fudbaleru navodno uveravaju da će Virc ostati u Leverkuzenu i naredne sezone posle odluke Ćabija Alonsa da i sam ostane jer je odbio Bajern i Liverpul, a zanimljivo je da isti izvori navode da strelac 18 i asistent kod još 19 pogodaka ove sezone vidi Bajern Minhen kao samo usputnu stanicu ka odlasku u inostranstvo. Tačnije, najverovatnije Premijer ligu ili klubove poput Real Madrida i Pari Sen Žermena koji ga takođe prate.

Bajern je godinama imao praksu da uzima najbolje fudbalere konkurenciji i tako bude apsolutno dominantan u Nemačkoj više od deceniju, ali je sa izgubljenom titulom ove sezone počela da se ruši ta slika neuništivog Bajerna. Pogotovo je to sada evidentno posle neuspelih pokušaja da se nađe naslednik Tomasu Tuhelu, pošto su posao već odbili Hansi Flik, Julijan Nagelsman, Rodžer Šmit, Roberto de Zerbi...

Virc je trenutno najtraženija roba u Nemačkoj, a ako bude stigla adekvatna ponuda iz inostranstva, ne bi bilo isključeno ni da preskoči Bajern i ode dalje.


tagovi

Florijan VircBajer LeverkuzenBajern MinhenLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara