(Star sport)
(Star sport)

Nekad „desetka“ Partizana, sad Srpska liga: Strmoglavi pad karijere Lazara Pavlovića

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.10.24. | 14:05

A tako je lepo počeo

Oduševio i – pao. Niko nije pobrao toliko simpatija na debiju kao Lazar Pavlović i niko nije doživeo tako zastrašujući pad u karijeri kao nekadašnji talenat Partizana. Bivši mladi reprezentativac Srbije survao se čak u Treću ligu!

Pred kraj minulog prelaznog roka, izdanak Omladinske škole crno-belih potpisao je za FK Ušće i već je odigrao nekoliko utakmica u crvenom dresu ekipe koja je aktuelni lider Srpske lige „Beograd“. A to je treći rang takmičenja u fudbaskoj piramidi naše države. Poslednja pobeda ostvarena je u petak, na gostovanju BASK-u (2:0), čime je Ušče (nekada Stepojevac Vaga) potvrdilo ambicije da se bori za plasman u Mozzart Bet Prvu ligu Srbije. Najveći konkurent mu je Kolubara, koja ima tri boda manje i u nedelju dočekuje obrenovački Radnički.

Izabrane vesti

U takvom okruženju igra Lazar Pavlović, što sigurno nisu bili planovi momka koji će 2. novembra proslaviti tek 23. rođendan. Sanjao je da bude lider Partizana, klub mu je po potpisivanju profesionalnog ugovora dao „desetku“, ali nešto se desilo od onog dana kad je u Nišu maja 2019, tokom revanša polufinala Kupa Srbije sa Radničkim, iznenada dobio šansu kod tadašnjeg (a i sadašnjeg) trenera Parnog valjka, Sava Miloševića. Izgledao je uverljivo, pravo osveženje na terenu, igrač za koga su mnogi bili spremni da stave ruku u vatru da će napraviti nešto veliko... Kad ono.

Ispostavilo se da je to vrhunac njegovog dosadašnjeg bavljenja fudbalom bio baš taj meč iz aprila 2019.

Sve posle toga bilo je stagniranje i(li) fudbalski pad. U narednoj sezoni pod komandom Sava Miloševića proveo je na terenu samo 547 superligaških minuta. U sledećoj, kad je ekipu vodio Aleksandar Stanojević, bio je Lazar bonus, ali je igrao samo osam minuta više nego kod Miloševića. Zatim je počeo da tone u drugoj sezoni Stanojevićevoj prethodnog mandata i definitivno se izgubio kad je prvenstvo okončano, jer je avgusta 2022. potpisao za AEL iz Limasola.

A na Kipru svega 45 minuta...

Brzo se Lazar Pavlović vratio u srpski fudbal, ruku spasa mu je pružio najrpe niški Radnički, potom Voždovac, a iako je promenio više trenera, nije se naigrao fudbala, ni na Čairu, ni u Zaplanjskoj. Potom je potpisao za IMT, koji ga je pred kraj prelaznog roka prosledio na pozajmicu Ušću.

I dalje ima onih koji veruju u potencijal nesuđene Partizanove „desetke“, ali bi sam Lazar morao nešto korisno da uradi kako bi opravdao poverenje. Te noge umeju, samo je pitanje kad. I da li u kontinuitetu.


tagovi

Srpska liga BeogradFK PartizanLazar Pavlović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara