©Starsport
©Starsport

Mladost eliminisala Voždovac: Pobeda Novosađana u superligaškom dvoboju

Vreme čitanja: 4min | sre. 19.10.22. | 17:43

Golovima Dimitrova i Arsića domaćin izborio plasman u osminu finala Kupa – 2:0

Šok terapija u vidu povratka Ljubomira Ristovskog na klupu Mladosti daje rezultate. Posle dve vezane utakmice bez poraza u Mozzart Bet Superligi, novosadska ekipa uspela je da iz Kupa eliminiše Voždovac, nakon što su ih na „Karađorđu“ savladali – 2:0 (1:0).

Samo jednom je u ovoj sezoni novajlija u eliti slavio na „Karađorđu“, kada su pobedili subotički Spartak (1:0), ali su danas ostvarili pobedu nad Zmajevima, tako se domogli osmine finala najmasovnijeg takmičenja i najavili bolje dane.

Izabrane vesti

S druge strane, ekipa Nikole Puače drugi put u ovoj sezoni se vraća poražena iz Novog Sada. U Mozzart Bet Superligi pre mesec i po dana ih je golom Čumića srušila Vojvodina u nadoknadi vremena, a sad ih je iz najmasovnijeg takmičenja na istom mestu eliminisala ekipa novosadske Mladosti.

Nakon samo sedam minuta igre Novosađani su stigli do vođstva pogotkom Dimitrova, koji je odbitak smestio u nebranjenu mrežu. Preuzeli su u potpunosti inicijativu Zmajevi u nastavku, ali je poslednja linija crveno-belih fantastično obavljala zadatke, da bi u finišu meča plasman Mladosti u narednu rundu Kupa overio rezervista Arsić.

Obe ekipe počele su u kombinovanim sastavima, pa su priliku dobili mlađi igrači.

Zapretila je Mladost nakon samo tri minuta igre. Savković je sjajno proigrao u kaznenom prostoru Dimitrova, koji je sa deset metara promašio okvir gola. Izuzetno je razigran bio mladi Radoman i stavljao na muke defanzivce Beograđana u tim momentima.

Bila je to sve samo najava za ono što je usledilo samo četiri minuta kasnije, kada je Mladost stigla do vođstva. Nakon lepe kombinacije domaćih, Radoman je iskosa gađao dalji ugao gola Katića, koji je uspeo da interveniše, ali zakratko jer je na odbitak naleteo Dimitrov i pogodio prazan gol.

Posle toga, Voždovac se razdrmao i preuzeo inicijativu, ali nisu uspevali da probiju defanzivni bedem ekipe Ljubomira Ristovskog.

Najveću šansu za izjednačenje Zmajevi su imali sredinom prvog dela igre. Mijailović je poslao dugu loptu do Pantovića, koji je dobro šutirao, ali je prečka spasila Novosađane.

Imali su Zmajevi posed lopte apsolutno na svojoj strani, pokušavali najčešće preko Vujanovića po levoj strani da dođu do gola crveno-belih, ali su odlično te situacije rešavali iskusni defanzivci Mlađović i Milovanović. S druge strane, domaći su čekali priliku da zaprete iz tranzicije.

Probao je i Teodorović atraktivno da proigra Pantovića, ali je pre stigao do lopte golman Knežević, koji je danas dobio prvu priliku da u ovoj sezoni čuva mrežu novosadskog tima ispred standardnog Milojevića.

Novosađani su tako uspeli da dobro obave defanzivne zadatke i otišli sa prednošću na obaveznu pauzu.

U drugom poluvremenu viđena je drugačija slika. Mladost nije dozvoljavala gostima da dugo drže loptu u svom posedu i jednim delom upravo oni diktirali tempo.

Osvežio je Puača sve linije tima ulascima u igru Milovića, Trifunovića i u napadu Burmaza i Vujanovića.

Slično je uradio na suprotnoj strani i Ristovski, koji je dao priliku Stankoviću, mladom Babiću i Arsiću, čijim je ulaskom znatno živnula igra Novosađana.

Prvi su ozbljnije zapretili u nastavku Novosađani. Nakon odičnog centaršuta Arsića, loptu je u skoku zakačio Hajdin, ali je na mestu bio Katić i sprečio autogol.

Dobru šansu za poravnanje imali su gosti nakon nesporazuma u odbrani Mladosti. Rezervista Ajdinović, tek što je ušao na teren, našao se u dobroj situaciji, ali je lopta zamalo otišla iznad prečke.

Napadao je Voždovac, posebno pritiskao poslednjih desetak minuta igre, ali nije uspeo da realizuje tu inicijativu

A onda su u 84. minutu stavljena je tačka na ovu utakmicu. Iskoristili su Novosađani uspavanost odbrane Voždovca. Sjajno su organizovali napad, Maksimović je odlično pronašao usamljenog Babića u kaznenom prostoru, koji je dobro centrirao, a Arsić glavom savladao golmana Katića.

Nakon toga u potpunosti su posrnuli igrači Voždovca.

Mogli su ubrzo domaći i do trećeg pogotka, ali je zamalo najpre bio neprecizan Babić. Već u sledećem napadu zatresla se mreža Beograđana, ali je signalizirana ofsajd pozicija, a opasan udarac Popovića zaustavio je Knežević i sprečio potpuni debakl beogradskog sastava.

MLADOST GAT – VOŽDOVAC – 2:0 (1:0)

/Dimitrov 7, Arsić 84 /

Stadion: Karađorđe. Gledalaca: 200

Sudija: Marko Mihailović

MLADOST GAT (4-2-3-1): Knežević – Mijić, Jočić, Milovanović, Mlađović (od 53. Stanković) – Maričić (od 70. Maksimović), Sekulić – Radoman (od 70. Popović), Dimitrov (od 53. Arsić), Savković (od 53. Babić) – Marušić

VOŽDOVAC (4-3-3): Katić – Mijailović, Đorđević, Purtić (od 54. Milović), Hajdin – Ivezić, Nešković, Novaković (od 54. Trifunović) – Pantović, Vujanović (od 69. Ajdinović), Teodorović (od 54. Burmaz)

KUP SRBIJE, ŠESNAESTINA FINALA

Javor - Radnički 0:0, penalima 5:6

Loznica - TSC 1:2 (0:0)

/Matić 69 - Ristić 67ag, Ratkov 72/

Radnički NB - Mladost Lučani 2:1 (0:1)

/Đorđević 51, Stanimirović 72 - Jojić 28p/

Železničar - Novi Sad 3:0 (1:0)

/Grgić 17, Zuvić 61, Đorđević 63/

IMT – Radnički 1923 2:1 (0:0)

/Radočaj 70, Luković 72 - Evandro 81/

GFK Jagodina – Novi Pazar 1:2 (1:1)

/Stanisavljević 1 - Stanojlović 32, Nikčević 70/

Polet - Radnik 0:1 (0:1)

/Bogdanović 21/

Zlatibor - Čukarički 0:2 (0:1)

/Vujadinović 44, Docić 65p/

Mladost NS - Voždovac 2:0 (1:0)

/Maksimović 8, Arsić 83/

Rad - Spartak 0:2 (0:0)

/Srećković 71, Hrstić 74/

Utorak, 1. novembar

Grafičar – Vojvodina

Ranije

Radnički SM – Partizan 1:1, penalima 3:1

Mačva – Crvena zvezda 0:2

Inđija – Napredak 0:2 (0:1)


tagovi

Kup SrbijeMladost Novi Sadfk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara