Lisandro Martines i Kazemiro (©Reuters)
Lisandro Martines i Kazemiro (©Reuters)

Otrežnjenje, pod hitno! Ten Hag traži nevolju, polupristojan tim opasnost za Junajted

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.10.24. | 10:16

Geri Nevil razočaran rezultatima Mančestera i prilično je uveren da će kroz nedelju ili dve pritisak postati nepodnošljiv

Obećanja je bilo i poruka da navijači treba samo da budu strpljivi. Više puta ponavljao je Erik ten Hag da je pravljenje tima i rezultata proces, zahtevan proces, da ništa ne može preko noći. Dobio je još jednu šansu i utisak je da bi na Old Trafordu mogli da zažale i gorko se pokaju što tokom leta nisu napravili rez.

Pretendent na mesta koja vode u Ligu šampiona čak i ne vidi vrh tabele. Posle samo devet kola već zaostaje 12 bodova za Mančester Sitijem. Bliži je zoni ispadanja, nalazi se u donjem domu, ponajviše zbog katastrofalne realizacije. Tek osam golova dao je Mančester junajted u Premijer ligi. Izgleda kao beznadežan slučaj, više nije ni bitno protiv koga igra.

Izabrane vesti

Za mesec i kusur dana osam utakmica odigrao je Mančester junajted i dobio tek jednu! I to onu na Teatru snova protiv Brentforda, posle preokreta. Sve ukazuje na to da će se ubrzo ponovo većati o poverenju holandskom stručnjaku.

“Erik ten Hag traži nevolju! On je 14. u ligi posle devet utakmica, a to je 25 odsto sezone. To je briga za sve u klubu. Opet su izgubili i svako ko je polupristojan, ko zna da igra i ima kvalitet na određenim pozicijama, predstavlja opasnost za ovaj tim Junajteda i može da ga pobedi“, rekao je Geri Nevil.

Mančester junajted ponavlja greške, realizacija mu je rak-rana. Nema tima u Premijer ligi koji je stvorio više špansi i dao manje golova. To ga je i odvelo u donji dom, umesto u borbu za Ligu šampiona.

„Još prošle sezone sam u pogledu jedne stvari bio jasan, a to je da će biti postavljana brojna pitanja ukoliko budu na identičnoj poziciji u ligi posle nekoliko meseci. Oni su 14. i potrošili su bodovno bogatstvo. Mogu da budu na toj poziciji posle jedne ili dve utakmice, možda, ali ne posle devet ili deset. Imaju utakmicu sredinom nedelje, ali će se sve svesti na onu protiv Čelsija sledećeg vikenda“.

Razočaran je Geri Nevil izdanjima Crvenih đavola i prilično je uveren da će pritisak kroz nedelju ili dve postati nesnosan.

„Došao je do te tačke kada postoje prave brige. Zabrinut sam. I zbog rezultata, i zbog nedostatka golova. Ovi igrači su uglavnom angažovani u poslednjih nekoliko sezona. Vreme je za otrežnjenje, pod hitno. U narednih nedelju ili dve dana će pritisak postati nepodnošljiv za Erika ten Haga“, poručio je nekadašnji igrač Mančester junajteda i za naredni vikend dao nešto optimističniju prognozu, mada nije obrazložio na čemu je temelji:

„Mislim da ne mogu da izgube i sledeće nedelje na Old Trafordu, mislim to zaista“.



tagovi

Mančester JunajtedErik ten HagGeri Nevil

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara