Tautvidas Sabonis (Srdjan Stevanovic/Starsport)
Tautvidas Sabonis (Srdjan Stevanovic/Starsport)

Sabonis pred Zvezdu: Verujem da će Trinkijeri biti tu

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.10.24. | 09:51

Nadaju se u timu iz Kaunasa da će italijanski stručnjak biti na klupi protiv crveno-belih

Pravi debakl doživeo je Žalgiris u domaćem prvenstvu, gde ih je tim iz Evrokupa Vulvs savladao sa 100:82. Litvanski tim ima 4-1 u Evroligi, ali u domaćoj ligi doživeo je težak poraz pred Crvenu zvezdu, koja će u Žalgirio Areni gostovati 30. oktobra.

Na klupi nije bilo Andree Trinkijerija, koji je meč propustio zbog virusa, pa je Tautvidas, sin čuvenog Arvidasa Sabonisa, vodio tim. Nema mnogo vremena za odmor, pošto već za dva dana dolazi Crvena zvezda, sa kojom će odmeriti snage u šestom kolu Evrolige. Posle poraza od Vulvsa, oštar je bio Sabonis.

Izabrane vesti

“Ako želite da napravite nešto posebno, morate da verujete da će igrači imati dovoljno odmora i da će shvatiti da 4-1 u Evroligi ne znači ništa. Stvari se brzp menjaju. Ako igramo kao danas, nećemo dboiti nikoga, nevezano sa tim da li igramo kod kuće. Verujem da su naši igrači pametni i da će razumeti situaciju”, kaže Sabonis.

Posebno je pohvalio Brejdija Maneka i Alena Smailagića.

"Srećan sam zbog Brejdija, on i Alen su imali dobre periode igre. Brejdi se polako vraća posle povrede. Nije još na adekvatnom nivou defanzivno, ali se trudi i imao je dobre trenutke", kaže Litvanac.

Glavno pitanje je da li će Andrea Trinkijeri voditi Žalgiris protiv crveno-belih.

“Pre nego što smo krenuli na put, trener je poslao poruku da se ne oseća dobro i da ne može da putuje. On i Mičel su se razboleli, pa moramo da budemo obazrivi pred duplo kolo Evrolige, ali verujem da će obojica biti tu”, otkrio je Sabonis.

Otišao je Tajron Valas, što je bio veliki udarac za Žalgiris. Sada su na tržištu i traže novog beka. Kada je dobio pitanje o tome, Sabonis se našalio.

"Da se ja pitam, doveo bih Domantasa Sabonisa. Ipak tto nije pitanje za mene", zaključio je Sabonis.



tagovi

kk ŽalgirisAndrea Trinkijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara