Proključala vrela brazilska krv u derbiju Rio de Žaneira (©Reuters)
Proključala vrela brazilska krv u derbiju Rio de Žaneira (©Reuters)

Ludnica u Fla-Flu klasiku: Četiri crvena kartona, Ganso i Natan za slavlje Fluzaa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.09.22. | 23:15

Brazilska Serija A: Flamengo poražen od velikog rivala – 1:2 i izvesno izgubio priključak za liderom Palmeirasom. Prvi poraz Dorivala Žuniora na klupi crveno-crnih

Ništa od triple krune za Flamengo. Velikan iz Rija ostaje u igri za trofeje u Kopa Libertadores i Kupu Brazila. Titula u Seriji A je izvesno izgubljena posle poraza u najvećem derbiju Rio de Žaneira, takozvanom Fla-Flu klasiku. Fluminense je slavio na krcatoj Marakani sa 2:1 (1:0) i sada je on glavni rival lideru Palmeirasu, 11 kola pre kraja Serije A.

Bio je to prvi poraz Flamenga pod komandom Dorivala Žuniora koji je preuzeo kormilo tima od smenjenog Portugalca Paola Souze. Neuspeh koji Flamengo definitivno izbacuje iz igre za krunom u zemlji fudbala, dok je Fluzao vezao drugu pobedu i nastavlja poteru za Verdaom, dvostrukim uzastopnim šampionom Južne Amerike.

Izabrane vesti

Počelo je burno, već na početku meča, rezervni igrač Fliuminensea David Braz je dobio crveni karton zbog prigovora sudiji. Nominalni domaćin (oba tima igraju na kultnom stadionu Marakana) bio je bolji u prvom poluvremenu, ali u finišu su gosti poveli. Golman Flamenga Santos oborio je najboljeg strelca u ligi Hermana Kana (15 golova). Arbitar je pokazao na belu tačku, a Ganso je sigurnom udarcem doneo veliko slavlje navijačima Fluminensea.

Utorak, 01.00: (3,25) Atletiko Gojaniense (3,20) Internasional (2,30)

U 76. minutu, Fluzao je povećao prednost. U jeku napada crveno-crnih, sevnula je kontra Flua. Petljali su gosti u šesnaestecu Flamenga, lopta je po desnoj strani došlo do Martinelija koji sje idealno centrirao, a Natanu je samo ostalao da se pokloni i glavom matira drugi put golmana Santosa.

Činilo se da je to kraja, da će Fluzao lako do tri boda u najvećem derbiju Rio de Žanrira, ali se Flamengo probuduo u finišu. Na asistenciju Evertona Ribeira, napadač Gabrijel Barbosa Gabigol je smanjio prednost u 83. minutu i dao nadu da vicešampion Brazila može da izbegne poraz. Posle toga je Marakana proključala, više je bilo gužve i prkeida nego fudbala. Dvojica ratobornih igrača, Marinjo i Manoel su se pokokšali posle ošteog starta napadača Flamenga. Obojica su dobila crvene kartone.

Strasti su se tek tada rasplamsale. Sudija Klaus je imao pune ruke posla, a na hlađenje je poslao još dvojicu fudbalera, po jedan u oba tima, Evertona Ribeira i Kaja Paulistu.

Igralo se čak 10 minuta sudijske nadoknde, ali je Fluminense uspeo da sačuva prednost i prbiliži se lideru Palmeirasu. Flamengu ostaje uteha da je u igri za dva trofeja, od kojih je značajniji krajem narednog meseca u ekvadorskom Gvajakilu kada se u borbi za tron u Južnoj Americi bori protiv Atletiko Paranaensea.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

-----------------

BRAZIL 1 – 27. KOLO

Subota

Avai – Atletiko Mineiro 1:0 (0:0)

/Bisoli 54pen/

Botafogo - Koritiba 2:0 (0:0)

/Kuesta 75, Tikinjo 79/

Nedelja

Bragantino - Gojas 1:1 (1:0)

/Alerandro 28 – Pedro Raul 55pen/

Seara - Sao Paulo 0:2 (0:1)

/Kaljeri 23, Bustos 90+3/

Flamengo - Fluminense 1:2 (0:1)

/Barbosa 83 - Ganso 45, Natan 76/

Amerika Mineiro - Korintijans u toku

Žuventud - Fortaleza u toku

23.30: (1,45) Palmeiras (4,30) Santos (7,75)

23.55: (1,70) Atletiko PR (3,50) Kujaba (5,60)

Utorak

01.00: (3,25) Atletiko Gojaniense (3,20) Internasional (2,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BrazilBrazil 1Brazilska Serija AFlamengoFluminense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara