Džejms Naneli (© ABA liga)
Džejms Naneli (© ABA liga)

Usamljeni revolveraš kome je potrebna pomoć i novi ugovor

Vreme čitanja: 4min | uto. 14.05.24. | 10:30

Džejms Naneli, najbolji igrač Partizana ove sezone, odigrao je izvanredan meč u ponedeljak, ali ni to nije bilo dovoljno da se dođe do pobede. Nedostajala je pomoć saigrača u napadu

Američka kinematografija prepuna je ostvarenja u kojima usamljeni revolveraš prevazilazi neverovatne prepreke kako bi došao do konačnog trijumfa. Nešto slično je viđeno sinoć na parketu Pionira kada je usamljeni revolveraš u crno-belom bio Džejms Naneli, samo što u tom filmu, usamljeni revolveraš nije pobedio jer bila mu je potrebna pomoć, a nije je imao. Mogao je Partizan Mozzart Bet da napravi toliko željeni brejk na startu finala ABA lige protiv Crvene zvezde, ali kada se podvuče crta, falio je neko u napadu da povuče osim već pomenutog Nanelija.

Već sada polako možemo da konstatujemo da je Naneli ove sezone najbolji igrač Partizana iz vrlo prostog razloga. Najkonstantniji je. Vrlo retko pada u formu, navijači, a pre svega Željko Obradović, znaju šta može da očekuje od ovog momka koji je tokom karijere promenio ogroman broj klubova. Partizan je tek drugi u kojem se zadržao duže od jedne sezone, pre toga je to bio slučaj sa Fenerbahčeom i tada je konekcija bio Željko Obradović.

Izabrane vesti

Očigledno srpski stručnjak zna najbolje šta Naneli može, a i igrači Crvene zvezde znaju da ne smeju da ga ispuštaju iz vidokruga. Sinoć je bio ubedljivo najbolji pojedinac na parketu u prvom meču finalne serije ABA lige. Ubacio je 27 poena uz izvanredne procente šuta. Pogodio je dva od tri pokušaja za dva i šest od devet za tri. Promašio je samo jedno slobodno bacanja, a šutnio ih je šest. Imao je i šest skokova, dve asistencije i samo jednu izgubljenu loptu. Kada se sve to sabere i oduzme, imao je indeks 33. Ubedljivo najviše od svih aktera.

Ali na kraju, mala je to uteha za Nanelija i Partizan jer je Crvena zvezda četvrti put zaredom savladala crno-bele što se malo puta dešavalo u istorijatu okršaja večitih rivala.

A, zašto se dogodio još jedan poraz, koji bi mogao i da odredi dalji tok finalne serije? Nije bilo nikoga ko bi se priključio Nanelijevim pokušajima da se sruši Crvena zvezda u paklu Pionira.

Tek sporadično su ostali igrači pogađali. Meč je počeo u znaku osam poena Kevina Pantera, potom je Aleksa Avramović zablistao sa 10 poena u drugoj deonici kada je Partizan imao najvećih plus devet, ali posle toga... Samo je Džejms Naneli konstantno cepao protivničku mrežicu.

Ekipa Partizana (© ABA liga)Ekipa Partizana (© ABA liga)

Oduševio je navijače kada je nanizao osam poena, hladnokrvno pogađao kada mu je protivnik ostavljao milimetar prostora. Činilo se da bi sam mogao da sruši Zvezdu i donese brejk.

Ipak, kako se kraj bližio, evidentno je bilo da i Amerikanac ostaje bez daha, posebno se to videlo kada je u finišu zbrzao i promašio čitav obruč. Da je pogodio, Partizan bi izjednačio... Ko zna šta bi posle toga bilo. Ovako može samo da se konstatuje još jedan poraz koji će verovatno ponovo uslediti u sredu uveče ako se neko konkretnije ne pridruži Naneliju.

Inače, kada se već priča o Naneliju, ovo bi mogli da budu njegovi poslednji mečevi u crno-belom dresu. On je jedan od igrača kojima ističe ugovor na kraju ove sezone i ako uprava kluba i trener Željko Obradović žele da ga vide u crno-belom dresu i naredne sezone, moraće da ponovo pregovaraju kao što je to bio slučaj prošle sezone. Amerikanac se tada vratio pošto su ugovore pre njega potpisali Kevin Panter i Zek Ledej. Ovog leta aptolutno primarni zadatak treba da bude razgovor sa Nanelijem i njegov ostanak u Humskoj.

"Odlučio sam da se vratim u Partizan i zadovoljan sam odlukom. Imao sam ponude tri evroligaška tima i jednog tima koji nije u Evroligi, ali odlučio sam da ostanem ovde. Pomislio sam: Zašto bih napuštao nešto što je dobro?", rekao je bio prošlog leta Naneli za TV Partizan.

Naneli je neko čije izjave nikada nećete čitati jer novinare zaobilazi u najširem moguće krugu, tek ponekad izgovori poneku rečenicu za zvaničan klupski kanal, ali je zato evidentno stvorio neraskidivu vezu sa navijačima. Nešto što nikada u dosadašnjoj karijeri nije imao.

Nanelija saleću navijači posle svake utakmice, svakog treninga... Došao je u rang popularnosti sa Panterom i Avramovićem, a kada je u pitanju napadačka forma u ovom trenutku tu je na neprikosnovenom prvom mestu.

Sa takvim naletom forme i činjenicom da ga neprijateljska atmosfera u Pioniru nikada ni najmanje nije poremetila, Partizan i dalje ima čemu da se nada u ovoj finalnoj seriji, samo će neko morati da ponese teret koji je u ponedeljak uveče, posebno u drugom poluvremenu, sam nosio Džejms Naneli.

Da li će neko da priskoči u pomoć videćemo već u sredu uveče, a za novi ugovor... Videćemo posle sezone. Svakako je potrebno i jedno i drugo.



tagovi

KK PartizanKK Crvena zvezdaDžejms Naneli

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara