Birmančević na reprezentativnom nivou: Dva gola i iznuđen crveni karton, Sparta pred titulom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.05.24. | 22:16

Srbin ima dabl-dabl ove sezone...

Spartu iz Praga i našeg Veljka Birmančevića (26) još jedna pobeda deli od odbrane krune u Češkoj! Najtrofejniji klub te zemlje imao je puno problema da slomi otpor Banjika iz Ostrave, međutim uspeo je zahvaljujući najboljem igraču ove sezone - srpskom ofanzivcu i nekadašnjem polazniku Partizanove škole fudbala. Na kraju 2:1 za praški sastav, uz dva gola Birmančevića.

Sparta je vodila od 30. minuta. Šapčanin se našao na pravom mestu posle bombe Jana Kuhte, i odbijenu loptu smestio u mrežu iz nespredne blizine. Banjik je poravnao početkom drugog dela preko veterana Mihaila Fridriha, da pola sata pre kraja Birmančević ponovo bio najprisebniji u šesnaestercu rivala - 2:1.

Izabrane vesti

Ali to nije sve. Srpski internacionalac najzaslužniji je što su gosti dva minuta pre toga ostali s čovekom manje na terenu. Momak iz Gane Patrik Kpozo nije uspeo da ga sustigne, srušio ga je rukama nadomak svog gola, pa sudija nije imao kud nego da ga isključi.

Brojčano jača Sparta kasnije je lako privela utakmicu kraju...

Slavija sutra igra protiv Viktorije Plzenj i ukoliko ne pobedi maltene će sve će biti gotovo. U suprotnom, trka se nastavlja. Ali Sparti će biti dovoljna samo tri boda u poslednja dva kola protiv Mlade Boleslav i Viktorije Plzenj.

Veljko Birmančević osvojio je duplu krunu sa Malmeom u Švedskoj 2022. Sada isto ima priliku da učini i sa slavni češkim klubom (Sparta finale Kupa igra protiv Plzenja), s tim da ove sezone igra najbolje u karijeri. Do sada je upisao čak 21 gol i 12 asistencijau svim takmičenjima.

Učinak na koji bi i selektor Dragan Stojković morao da obrati pažnju pre nego što donese konačnu odluku koga će povesti u Nemačku na završni turnir Evrpskog šampionata.



tagovi

Veljko BirmančevićSparta Prag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara