(©Reuters)
(©Reuters)

Klopu nije ispod časti da igra Ligu Evrope: Uzećemo ono što dobijemo

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.04.23. | 11:51

Na pet kola do kraja sezone jasno je da tim sa Enfilda neće igrati u elitnom evropskom takmičenju

Osma sezona Jirgena Klopa na klupi Liverpula na samom je izmaku i preti da bude najmanje uspešna. Ubedljiv poraz u dvomeču četvrtfinala Lige šampiona protiv Real Madrida, rana eliminacija u oba domaća kupa, a sada i izmicanje mesta u prva četiri u Premijer ligi potvrda su takve teze.

Ipak, da nemački stručnjak nema problem sa tim da svoju ekipu predvodi i u Ligi Evrope stavio je do znanja na konferenciji za štampu pred nedeljni meč protiv Totenhema.

Izabrane vesti

“Na početku sezone nismo mislili da će plasman u Ligu Evrope biti fantastično dostignuće, ali nas je takmičarska godina vodila ovim putem. Želimo da se kvalifikujemo za najbolje takmičenje za koje je to moguće. Uzećemo ono što dobijemo. Izgleda da će to biti Liga Evrope i to je potpuno u redu”, poručio je Klop.

Peta i šesta pozicija na tabeli u najjačem rangu takmičenja engleskog fudbala donose plasman u Ligu Evrope, dok sedmo mesto znači igranje u Ligi konferencije. Klop ističe da nije opterećen time i da je primarni cilj njegovog tima pružanje što boljih partija na preostalim mečevima do kraja sezone.

“Želimo da igramo najbolji mogući fudbal. U tom slučaju čak i da na kraju ne dobijemo ništa, znaćemo da smo u tu situaciju došli ranije ove sezone. Moramo da budemo fokusirani na sve utakmice koje nas čekaju u narednim sedmicama i probamo da izvučemo maksimum iz onogo što nam je na raspologanju koliko god četvrto mesto i plasman u Ligu šampiona bilo daleko”.  

Strateg Crvenih govorio je o zdravstvenom biltenu svojih pulena pred utakmicu na Enfildu protiv Totenhema (nedelja, 17.30).

“Nabi Keita bi danas trebalo da se vrati treninzima, Dijogo Žota je dobio težak udarac u leđa, ali bi trebalo da bude u redu. Oks (Aleks Okslejd Čemberlen) još nije počeo da trenira.”

Fudbaleri Liverpula trenutno zauzimaju sedmu mesto na tabeli Premijer lige sa 53 boda, dok su Totenhem i Aston Vila na deobi pete i šeste pozicije sa 54. Ipak, Liverpul je odigrao jednu utakmicu manje i hipotetički bi uz trijumf u zaostaloj utakmici protiv Fulama u sredu mogao do petog mesta. Prethodno ekipa sa Enfilda dočekuje Totenhem i potencijalnom pobedom protiv uzdrmanih mamuza značajno bi poboljšala šanse za mesto koje vodi direktno u grupnu fazu Ligu Evrope. Na žalost navijača šestostrukog evropskog šampiona Liga šampiona je predaleko, jer četvrtoplasirani Mančester Junajted ima sedam bodova manje, ali i meč manje. Zaostatak za trećeplasiranim Njukaslom iznosi devet bodova.

Liverpul je poslednji put učestvovao u Ligi Evrope u sezoni 2015/16, Klopovoj prvoj na klupi Redsa. Tada je usred sezone zamenio Brendana Rodžersa i odveo tim do finala drugog po kvalitetu evropskog takmičenja u kom je poražen od Sevilje sa 3:1. Nakon te sezone Liverpul je redovono igrao u Ligi šampiona. Predvođen nemačkim stručnjakom osvojio je elitno takmičenje 2019. godine, i igrao finala 2018. I 2022.    


tagovi

LiverpulEngleskaJirgen Klop

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara