Šejn Larkin (©MN Press)
Šejn Larkin (©MN Press)

Potpisano: Larkinu od Efesa 12.000.000 dolara?

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.05.24. | 10:32

Amerikanac ostaje u Istanbulu još četiri sezone, finansijski detalji su predmet spekulacija

Samo dan posle potpisa Tomislava Mijatovića na još dve sezone, Efes je objavio najvažniju vest – Šejn Larkin je produžio ugovor na četiri godine!

To znači da će Amerikanac po isteku saradnje imati punih 35 leta. Mnogo se poslednjih dana spekulisalo o tome kakva budućnost čeka Larkina, čak se pominjao i transfer u redove ljutog rivala Fenerbahčea, a u Efesu su rešili da i tome stanu na put, pa su dogovorili nastavak saradnje sa najboljim igračem.

Izabrane vesti

Mnoge je iznenadilo to što je ugovor potpisan na četiri godine, ali to samo jasno govori da Efes i te kako računa na jednog od najvažnijih igrača u osvajanju dve evropske titule.

Iako su finansijski detalji još predmet spekulacija, prema pojedinim navodima Larkina za celo trajanje ugovora čeka oko 12.000.000 dolara, odnosno tri miliona po sezoni. Ostaje da se vidi da li su i koliko ovi navodi tačni, ali ako zaista jesu, to znači da je američki plejmejker prihvatio da mu se smanje godišnja primanja koja su dosad iznosila 4.000.000 dolara, po čemu je bio najplaćeniji u Evropi!

Čak i sa eventualnim smanjenjem plate za ceo milion, Larkin bi trebalo da ostane najplaćeniji u Evroligi jer je po podacima specijalizovanih portala drugi Kostas Slukas sa 2.800.000 dolara, a prati ih Kevin Panter sa 2.600.000, te Darijus Tompson sa 2.300.000 dolara.

Larkin je i ove sezone bio najbolji strelac Efesa sa 16,8 poena po utakmici i 39 odsto za tri. Beležio je još 5,1 asistenciju, 2,8 skokova i 1,1 ukradenu loptu.

Ostaje da se vidi kako će njegov ostanak u Istanbulu uticati na njegov reprezentativni angažman u Turskoj, pošto su Skoti Vilbekin i on trenutno u 'zamrznutom' statusu posle odbijanja da igraju kvalifikacije.


tagovi

Šejn LarkinAnadolu EfesEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara