Horhe Sampaoli (©Reuters)
Horhe Sampaoli (©Reuters)

Horhe Sampaoli je Marseljov prioritet

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 09:06

Deluje kao savršen spoj

Imali su svojevremeno Marsela Bijelsu i pamtićemo večnu scenu kako se portparolka kluba drži za glavu dok Argentinac na konferenciji za novinare seva po klupskoj upravi. I kao da im to nije bila dovoljna opomena, u Marselju su sada rešili da krenu po Bijelsinog učenika – Horhea Sampaolija. Jednako talentovanog, jednako nepredvidivog.

Sampaoli je trenutno na klupi Atletiko Mineira, a prvenstvo u Brazilu se završava 26. februara, pa će Ollimpik morati da bude strpljiv ako želi baš njega kao naslednika Andrea Vilas-Boasa, koji je podneo ostavku posle Pari Sen Žermena (0:2) rekavši, između ostalog, da se nimalo ne pita oko kadrovske politike. Ekipu će stoga protiv Osera sutra u kupu predvoditi Naser Large.

Izabrane vesti

Međutim, to je samo privremeno rešenje, sportski direktor Pablo Longorija uporedo radi na spisku kandidata za novog šefa struke. Sampaolijevo ime je prvo na listi, mada je bilo kontakata i sa Lusijanom Favrom, ali se on ljubazno zahvalio, jer ne želi da preuzima nikog u ovako kasnoj fazi sezone.

20.30: (1,72) Mančester junajted (3,70) Vest Hem (5,00)

Sampaoli, koji je u Evropi vodio samo Sevilju, nije dao definitivan odgovor. Niti je dobio konkretnu ponudu. Zna da želja postoji. Videćemo da li postoje i mogućnosti da se posao realizuje. Ugovor sa Atletikom mu traje do decembra 2021. pa bi Olimpik morao nešto i da plati. Treba se pride dogovoriti i oko plate, Sampaoli je u Sevilji zarađivao 3.000.000 evra godišnje.

Međutim, deluje kao idealan spoj. Lud klub, luckast i trener. Bilo bi sigurno zanimljivo. Sasvim drugo pitanje je da li bi bilo uspešno.


tagovi

Atletiko MineiroHorhe Sampaoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara