Feđa Dudić (MN Press)
Feđa Dudić (MN Press)

Feđa Dudić: Jedva čekam nedelju, napatićemo Zvezdu! Sve je moguće kada radiš pošteno

Vreme čitanja: 4min | sre. 13.03.24. | 17:10

Tvorac šumadijskog čuda nastavlja da ređa trijumfe i u fantastičnoj formi dolazi na Marakanu

Kragujevac sanja otvorenih očiju, Radnički kosi sve pred sobom i bliži se istorijskom plasmanu u Evropu. Pao je i Železničar iz Pančeva, upisana je sedma pobeda u nizu i Kragujevčani su preuzeli četvrto mesto na tabeli.

Tvorac šumadijskog fudbalskog čuda Feđa Dudić se protiv Železničara vratio na klupu posle utakmice suspenzije zbog isključenja u pretprošlom kolu, a izmenama u drugom poluvremenu je po ko zna koji put ove sezone pokazao trenerski pečat i prelomio utakmicu.

Izabrane vesti

Dudić je posle utakmice u izjavama za Arenu Sport i na konferenciji za medije istakao zadovoljstvo još jednim izdanjem svojih igrača i fudbalom koji su prikazali.

„Igrali smo napadački, kao i do sada. Znali smo da Ignjatev jako dobro otvara prostor, mogli su da nas kazne u dve situacije. Kada igraš rizično i visoko, na posed, a imaš dvojicu napadača – možeš da očekuješ takve situacije. Pružili su jako dobar otpor. Ne sumnjam da će Železničar opstati u ligi, imaju zaista dobre pojedince“, analizirao je Dudić rivala u izjavi za Arenu sport.

Na konferenciji za medije je pohvalio protivničkog trenera Nenada Mijailovića koji nema licencu za vođenje ekipe u Superligi pa se zvanično kao trener vodi Nebojša Petrović.

„Nije on pomoćni trener kao ste ga najavili, već šef stručnog štaba. To što se tako vodi u zapisniku je samo papirologija. Čestitam mu zbog načina na koji je došao da igra u Kragujevcu. Izlazili su visoko, pritiskali, izlazili skroz na poslednju liniju, na naše štopere… Obradović koji ima dva metra je izlazio na Bevisa skroz visoko... Iako se mi pripremamo za takve stvari, neće svako doći ovde da igra na taj način. Hrabrost je doći ovde i igrati tako. Pogotovo ako se zna u kojoj smo mi formi. Javno im čestitam na tome. Danas im se nije vratilo, ali hoće na nekoj drugoj utakmici. Ovaj pristup igre će im pomoći da ostanu u ligi. Ja volim taj fudbal i igru na gol više. U prvom poluvremenu su imali dve kontre gde smo mogli lagano da primimo gol. Isto tako i na početku drugog poluvremena kad smo izgubili loptu ali smo se spasili”.

Potom se opet osvrnuo na igru svog tima u drugom delu meča.

„Na početku drugog poluvremena smo sami sebi zakuvali. Ali, u redu. Hoćemo da igramo. Ta greška nas nije koštala. Možda je rezultat 3:0 previsok, jer je Železničar imao svoje prilike. Ovo nije nije realan rezultat po svemu viđenom. Sve u svemu – zaslužena pobeda. Sedma u nizu“.

O seriji pobeda i fudbalu koji Radnički igra...

„Vraćaju nam se neke stvari za pošten rad, za način na koji Radnički trenutno funkcioniše kao klub. Mnogi klubovi bi trebalo da preslikaju način na koji se ovde radi. Kako dišu ljudi koji se bave klubom. Trenutno smo jedna velika celina, nemamo nikakvu opoziciju i živimo u harmoniji. I dalje smo čvrsto na zemlji, ne dižemo se, idemo od utakmice do utakmice”.

U narednom kolu Radnički očekuje jedan od najtežih mogučih izazova u Mozzart Bet Superligi Srbije – gostovanje prvaku na Marakani.

„Jedva čekam! Uživaćemo u fudbalu. Potrudićemo se da budemo na nivou na kojem smo bili i do sada. O Zvezdi je suvišno bilo šta govoriti. Idemo tamo da igramo. Napatiće se Zvezda sa nama. Očekujem dobru partiju, dobru predstavu i da uživa srpska javnost. Trenutno smo u jako dobroj formi, a Zvezda takođe igra dobro od dolaska Milojevića. Mislim da će uživati svako ko dođe na utakmicu. Nadam se da ćemo posle te utakmice pričati o fudbalu i lepoj slici koja će otići van Srbije. Još jednom čestitam mojim momcima na nekim stvarima za koje ni u najlepšim snovima nismo verovali da se mogu ostvariti. Ali očigledno da može kada radiš pošteno, predano i čistog srca”.

Trener gostiju Nenad Mijailović je poželeo svu sreću današnjem rivalu.

“Čestitam kolegama na onome što rade od kada su došli u Kragujevac. I na današnjoj zasluženoj pobedi. Preporodili su Radnički i postižu neverovatne rezultate. Od srca im želim da u tome nastave i da uspeju u svom cilju. Što se tiče same utakmice, mislim da je do perioda prvog gola bila u egalu. Uspeli smo da protiv dobre ekipe Radničkog stvorimo neke šanse koje su zaista bile izgledne. Ignjatev i dva puta Grgić... Kada to ne iskoristite protiv dobre ekipe, na kraju stigne kazna. A ona je definitivno stigla iz naših grešaka i tog faula za slobodan udarac. Nismo uspeli da se vratimo, napravili smo još jednu kardinalnu grešku i tu je bio kraj utakmice. Na kraju, kad se sve sabere, zaslužena pobeda Radničkog i još jednom im čestitam”, rekao je Mijailović.


tagovi

Feđa Dudić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara